Σωματεία και φορείς καταγγέλλουν την εισβολή των ΜΑΤ στο ΑΠΘ



Την απαράδεκτη εισβολή των δυνάμεων καταστολής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το πρωί της Πέμπτης καταγγέλλουν Σωματεία εργαζομένων και μαζικοί φορείς, δείχνοντας ως υπεύθυνο την κυβέρνηση για την πολιτική αστυνομοκρατίας που εφαρμόζει και στέλνοντας μήνυμα συμπαράστασης στους φοιτητές που αγωνίζονται.

Επίσης, η «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δήμο Θεσσαλονίκης κάλεσε τον δήμαρχο της πόλης να πάρει θέση για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο ΑΠΘ. Την εισβολή καταδικάζουν με κοινή δήλωση οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Ψήφισμα καταδίκης των γεγονότων στο ΑΠΘ κατέθεσαν και οι Εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική ΚΣ στα ΔΣ των Φοιτητικών Συλλόγων της Αθήνας.

Τα εργατικά σωματεία και οι φορείς που έχουν εκδώσει ανακοινώσεις καταγγελίας μέχρι στιγμής είναι:

Η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΠΤΔΕ)
Η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης
Οι Σύλλογοι και οι Ομάδες Γυναικών Θεσσαλονίκης
Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων ν. Θεσσαλονίκης
Το Σωματείο Γραφικών Τεχνών
Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ
Ο Σύλλογος Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας Μακεδονίας Θράκης

Το Σωματείο Εργαζομένων ΓΝΘ «Γ. Παπανικολάου»
Το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Πιερίας «Η Πρωτοπορία», το οποίο καλεί και σε συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 6 μ.μ. στο Πλατάνι-Συντριβάνι στην Κατερίνη.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, που καλεί σε συμμετοχή με όλα τα μέτρα προστασίας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 6 μ.μ. στην πλατεία Μιαούλη, στη Σύρο.
Η Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
Το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ
Τα σωματεία και οι μαζικοί φορείς απαιτούν να αποσυρθούν άμεσα οι αστυνομικές δυνάμεις από το ΑΠΘ, εδώ και τώρα να απελευθερωθούν όλοι οι προσαχθέντες από την απαράδεκτη επέμβαση της αστυνομίας και ξεκαθαρίζουν ότι δεν θα επιτρέψουν η καταστολή να κυριαρχήσει στις σχολές και τους χώρους δουλειάς.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός