Σύνδεσμος Ιδιωτ. Υπαλλήλων Αθήνας : Καλούμε τα μέλη μας και όλους τους συναδέλφους σε συγκέντρωση, την Τρίτη 23 Μάρτη, 18:00,στην «ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ», στους Αμπελόκηπους.



ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΟΡΩΝΑ – ΓΡΑΜΜΑΤΑ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Καλούμε τα μέλη μας και όλους τους συναδέλφους σε συγκέντρωση, την Τρίτη 23 Μάρτη, 18:00, στην «ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ», στους Αμπελόκηπους.

Οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης δεν μπορούν πλέον να κρυφτούν. Τα χιλιάδες κρούσματα, οι δεκάδες διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ και οι νεκροί καθημερινά είναι αναμφισβήτητη απόδειξη ένα χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας και 5 μήνες μετά την έναρξη του λοκνταουν.

Η κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας είναι δραματική. Αντί για την επίταξη του συνόλου των ιδιωτικών κλινικών, χωρίς αποζημίωση, η κυβέρνηση παρακαλάει τους μεγαλοκλινικάρχες να «παραχωρήσουν» κλίνες με το αζημίωτο. Ενώ όχι μόνο δεν ανοίγει νοσοκομεία, ΚΛΕΙΝΕΙ ακόμα και καρδιοχειρουργικά τμήματα, μονάδες εμφραγμάτων, κλινικές, ολόκληρα νοσοκομεία, όπως το ογκολογικό του «Μεταξά». Οι γιατροί και οι νοσηλευτές δουλεύουν ασταμάτητα, εκτεθειμένοι σε μεγάλους κινδύνους. Η μετατροπή του δημοσίου συστήματος υγείας σε σύστημα μιας νόσου, καταγράφει ήδη τραγικά αποτελέσματα.

Οι μεγάλοι χώροι δουλειάς έχουν καταντήσει εστίες υπερμετάδοσης του κορονοϊού, αφού με τις ευλογίες της κυβέρνησης, οι εργοδότες δεν εφαρμόζουν τα μέτρα προστασίας της υγείας μας. Τελευταίο παράδειγμα, τα κρούσματα σε συναδέλφους σε ΜΚΟ και πρόσφυγες στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Σκαραμαγκά.

Ενώ λεφτά για τα ΜΜΕ και την ενίσχυση της καταστολής υπάρχουν, δεν υπάρχουν για την αγορά λεωφορείων και την ενίσχυση των ΜΜΜ, όπου έχουν μετατραπεί σε υγειονομική βόμβα για τους χιλιάδες από εμάς που μετακινούμαστε καθημερινά.

Το συλλαλητήριο στις 17 Μάρτη που οργάνωσαν Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, σωματεία και άλλοι μαζικοί φορείς, όπως και πολλές συγκεντρώσεις σε άλλες πόλεις και δήμους της χώρας δείχνουν το δρόμο. Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην πολιτική που οδηγεί ασθενείς και υγειονομικούς σε ασφυξία, ενάντια στην πολιτική που στραγγαλίζει τα δικαιώματά μας, ενάντια στην κρατική βία και την καταστολή.

Απαιτούμε:

Επίταξη ΤΩΡΑ του ιδιωτικού τομέα υγείας, με ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ τις κλίνες ΜΕΘ, χωρίς αποζημίωση των κλινικαρχών.
Κεντρικός καταμερισμός και αξιοποίηση του συνόλου των δομών υγείας της χώρας ώστε να μην μετατραπεί το σύστημα δημόσιας υγείας της χώρας σε σύστημα μιας νόσου.
Μέτρα Υγείας και Ασφάλειας για τους εργαζόμενους σε δημόσια και ιδιωτική υγεία.
Μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για την αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός