Κινητοποίηση των εργαζομένων του «Θριάσιου» και του «Ερυθρού» ενάντια στη μετατροπή τους σε νοσοκομεία Covid (ΦΩΤΟ)



Από την κινητοποίηση

Από την κινητοποίηση


Με κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Υγείας το μεσημέρι της Πέμπτης εργαζόμενοι του «Θριάσιου» και του «Ερυθρού» εξέφρασαν την έντονη διαμαρτυρία τους στη μετατροπή των νοσοκομείων σε Covid.

Κατήγγειλαν επίσης το γεγονός ότι, παρά το σχετικό τους αίτημα, το υπουργείο Υγείας δεν συναντήθηκε με τα σωματεία, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα οι εκπρόσωποι των εργαζομένων να θέσουν τις απόψεις τους για ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Υπενθυμίζεται ότι το Σωματείο Εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο προχώρησε σε στάση εργασίας (11 π.μ. – 3 μ.μ.) και σε παράσταση διαμαρτυρίας το μεσημέρι στο υπουργείο Υγείας, ενάντια στη μετατροπή του μοναδικού νοσοκομείου στη Δυτική Αττική σε Covid, μετά και τις χτεσινές κυβερνητικές ανακοινώσεις. Παράλληλα, απαιτεί την ενίσχυση του νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας Ελευσίνας, Ασπροπύργου και Μεγάρων με μόνιμο προσωπικό και μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Εξάλλου, την Παρασκευή 2/4, το Σωματείο του «Θριάσιου» θα προχωρήσει σε νέα συγκέντρωση μαζί με σωματεία της περιοχής, στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Ηρώων στην Ελευσίνα. Στην κινητοποίηση καλεί και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας. Την κατηγορηματική αντίθεσή της στη μετατροπή του Θριάσιου Νοσοκομείου σε «μιας νόσου», εκφράζει και η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ελευσίνας – Μαγούλας.

Στην κινητοποίηση συμμετείχε και το Σωματείο Εργαζομένων «Ερυθρού Σταυρού», στο πλαίσιο στάσης εργασίας που προκήρυξε από τις 12 το μεσημέρι έως τις 15.00.

Σημειώνεται ότι ο «Ερυθρός Σταυρός», με πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης μετατράπηκε αποκλειστικά σε Covid νοσοκομείο. Μέχρι πρόσφατα νοσήλευε 125 ασθενείς Covid και πλέον νοσηλεύει κοντά στους 300. Τις προηγούμενες μέρες έκλεισαν όλα τα εξωτερικά ιατρεία που δέχονταν κατά μέσο όρο 58.000 ασθενείς ανά έτος, αφήνοντας ανοιχτό μόνο το Τμήμα Επεμβατικής Ακτινολογίας. Επίσης, ο «Ερυθρός Σταυρός», που βγήκε επ’ αόριστον από το σύστημα εφημεριών, εξυπηρετούσε για την 1η ΥΠΕ όλα τα περιστατικά τραύματος, νευρολογικά περιστατικά, θρομβόλυση και εγκεφαλικά επεισόδια, καρδιολογικά περιστατικά με δυνατότητα αγγειοπλαστικής.

Οι εργαζόμενοι του «Ερυθρού» διεκδικούν άμεσες προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και ενίσχυση των παθολογικών τμημάτων του νοσοκομείου με γιατρούς – παθολόγους.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός