Πρόκληση η επιστολή του ΣΕΕΝ για συνέχιση των μειωμένων οργανικών συνθέσεων στα εποβατηγά πλοία



Πρόκληση για τους ναυτεργάτες χαρακτηρίζουν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ – «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ την επιστολή του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας ( ΣΕΕΝ) με την οποία απαιτεί να συνεχιστούν και από την 1η Απρίλη οι μειωμένες οργανικές συνθέσεις στα επιβατηγά πλοία.

Τα ναυτεργατικά σωματεία σημειώνουν: «Η κυβέρνηση της ΝΔ, το υπουργείο Ναυτιλίας, με νόμους, ΚΥΑ και την περίοδο της πανδημίας ενίσχυσε με πρόσθετα προνόμια και επιδοτήσεις τους εφοπλιστές. Ενδεικτικά, τους απάλλαξε από ασφαλιστικές εισφορές, επιδότησε το σύνολο των ακτοπλοϊκών γραμμών, μείωσε λιμενικά τέλη κ.ά.

Ο υπουργός Ναυτιλίας κατά την 3ήμερη απεργία των ναυτεργατών, δεσμεύτηκε ότι θα εφαρμοστούν από 1η Απρίλη οι θερινές οργανικές συνθέσεις, παρότι και αυτές δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες.

Η ναυτιλιακή εταιρεία ΑΝΕΚ με τροποποιήσεις των Πιστοποιητικών Ασφαλείας στα πλοία της «ΕΛΥΡΟΣ», «ΚΡΗΤΗ Ι» και «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» μείωσε τον αριθμό των καμπινών και τη μεταφορά επιβατών, με αποτέλεσμα να συνεχίζει να εφαρμόζει μειωμένες συνθέσεις στις Γενικές Υπηρεσίες.

Απαιτούμε άμεσα να εφαρμοστεί η δέσμευση του υπουργού διασφαλίζοντας τα ελάχιστα που προβλέπονται στις θερινές οργανικές συνθέσεις για το σύνολο των επιβατηγών πλοίων».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός