Καταγγελίες για ταυτόχρονα σοβαρά προβλήματα υγείας σε ναυτεργάτες σε πλοίο στην Κρήτη



Καταγγελίες ναυτεργατών του πλοίου M/V «HEROIC» για ταυτόχρονα σοβαρά προβλήματα υγείας σε μέλη του πληρώματος αναδεικνύουν με κοινή ανακοίνωσή τους τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ, απαιτώντας από το υπουργείο Ναυτιλίας να ληφθούν άμεσα όλα τα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων στο πλοίο που έχει αγκυροβολήσει στους Καλούς Λιμένες Κρήτης, καθώς και να γίνει άμεσα έλεγχος του ΕΟΔΥ.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή τους τα ναυτεργατικά σωματεία αναφέρουν τα εξής:

«Από καταγγελίες των ναυτεργατών μελών του πλοίου M/V «HEROIC» της ναυτιλιακής εταιρείας «NEREUS SHIPPING», το οποίο βρίσκεται στο αγκυροβόλιο στους Καλούς Λιμένες Κρήτης, έχουν προκύψει σοβαρά προβλήματα με την υγεία των ναυτεργατών.

Συγκεκριμένα στο πλοίο και ενώ βρισκόταν εν πλω απεβίωσε ένας ναυτεργάτης, ο Α’ Μηχανικός με ελικόπτερο μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Ρόδου, ενώ προβλήματα υγείας αντιμετωπίζουν και άλλοι ναυτεργάτες του πλοίου.

Απαιτούμε με ευθύνη του υπουργείου και των υπηρεσιών του να πραγματοποιηθεί άμεσα έλεγχος του πλοίου από την υπηρεσία του ΕΟΔΥ, να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και την υγεία των ναυτεργατών και η έγγραφη ενημέρωσή μας».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός