ΗΛΙΑΣ ΣΙΩΡΑΣ: Μοναδική λύση η επίταξη του ιδιωτικού τομέα (AUDIO)



«Βιώνουμε μια μόνιμη επιβαρυμένη κατάσταση» σημείωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», Ηλίας Σιώρας, μιλώντας σήμερα στον Real FM και στον δημοσιογράφο Αλ. Κόντης.

«Από τις 58 κλίνες COVID που έχει ο Ευαγγελισμός και οι 58 είναι κατειλημμένες, η πληρότητα είναι 100%», σημείωσε ο Ηλ. Σιώρας, τονίζοντας πως το ίδιο συμβαίνει και στα υπόλοιπα νοσοκομεία, και γι’ αυτό στην αναμονή κάθε μέρα τον τελευταίο 1 – 1,5 μήνα στις λίστες του ΕΚΑΒ βρίσκονται 80 – 150 συνάνθρωποι μας, που περιμένουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, όπου η θνητότητα αυξάνει.

«Η λύση που μπορεί να ανακουφίσει, μέχρι τουλάχιστον να έχουμε θεαματική πτώση των διασωληνωμένων είναι η επίταξη του ιδιωτικού τομέα» υπογράμμισε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, περιγράφοντας το πώς ο ιδιωτικός τομέας θησαυρίζει και κερδοσκοπεί εν μέσω πανδημίας και τονίζοντας πως δεν μπορείς να μιλάς για συνύπαρξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης, ενώ τόνισε πως ο σχεδιασμός και οι τεράστιες ελλείψεις είναι ζήτημα πολιτικής βούλησης.

«Αν πραγματικά είχαν ακούσει όλα λέγαμε πέρυσι τέτοια εποχή», για την ιχνηλάτηση, τα μέτρα στα νοσοκομεία και συνολικότερα, στα ΜΜΜ, στα σχολεία, δεν θα είχαμε φτάσει στη σημερινή κατάσταση σημείωσε μεταξύ άλλων.

Και υπογράμμισε πως οι υγειονομικοί θα συνεχίσουν να προσφέρουν, και παράλληλα θα αναδεικνύουν τα προβλήματα διεκδικώντας λύσεις.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός