Κατάργηση της νομοθεσίας που δίνει τη δυνατότητα εκποίησης του Ναυτικού Νοσοκομείου ΝΙΕΝ



Φωτό αρχείου

Φωτό αρχείου


«Να καταργηθεί η νομοθεσία που δίνει τη δυνατότητα αλλαγής χρήσης και εκποίησης μερικώς ή ολικώς του Νοσηλευτικού Ίδρυματος Εμπορικού Ναυτικού (ΝΙΕΝ), να αξιοποιηθεί προς όφελος των ναυτεργατών, των εργαζομένων», απαιτούν για άλλη μια φορά, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ και ΠΕΣ/ΝΑΤ.

Σε σχετική ανακοίνωσή τους επισημαίνουν ότι «επανειλημμένες είναι οι καταγγελίες μας για τη λεηλασία της περιουσίας του ΝΑΤ και συνολικά των ασφαλιστικών ταμείων, που αποτελούν κληρονομιά, μέσα από την άγρια εκμετάλλευση των ναυτεργατών, των εργαζομένων και επιδιώκουν να λεηλατήσουν επιχειρηματικοί όμιλοι, Περιφέρειες και δήμοι».

Σε αυτή την κατεύθυνση, υπογραμμίζουν, «εντάσσεται και το Νοσηλευτικό Ίδρυμα Εμπορικού Ναυτικού (ΝΙΕΝ), με έκταση 119 στρεμμάτων στα Μελίσσια, που έχει εγκαταλειφθεί με ευθύνη όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ». Αποτελεί υποκρισία, σημειώνουν, «η δήλωση του υπουργού Εργασίας κ. Χατζηδάκη, με αφορμή επίσκεψή του στο ΝΙΕΝ, για τη «θλιβερή εικόνα του χώρου» στην οποία έχει περιέλθει. Γνωρίζει πολύ καλά ότι η απαξίωση του ΝΙΕΝ, που συνεχίζεται και από την κυβέρνηση της ΝΔ, στοχεύει στο ξεπούλημά του και όχι στην αξιοποίησή του για τη Δημόσια Υγεία, ιδιαίτερα σε αυτές τις τραγικές συνθήκες, που αναδείχτηκαν με την έξαρση της πανδημίας COVID-19».

Παραμένει επίκαιρη και επείγουσα, καταλήγουν, «η διαχρονική πρόταση των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ, για τη λειτουργία του ΝΙΕΝ. Να λειτουργήσει και ως Πανεπιστημιακή Κλινική με αποκλειστικά δημόσιο χαρακτήρα για την έρευνα, την πρόληψη και τη θεραπεία των επαγγελματικών ασθενειών, που δεν υπάρχει στη χώρα μας έως σήμερα».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός