Παίχτηκε και το τελευταίο επεισόδιο της κατάντιας της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου



Από την Πρωτομαγιά του 2020

Από την Πρωτομαγιά του 2020


«Σήμερα παίχτηκε και το τελευταίο επεισόδιο της κατάντιας της πλειοψηφίας του ΔΣ του ΕΚΘ, ενόψει της Εργατικής Πρωτομαγιάς – και της επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι με τα νέα μέτρα που ετοιμάζονται από την κυβέρνηση», τονίζει η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ για τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Εργατικού Κέντρου και τη στάση της πλειοψηφίας ενόψει της Πρωτομαγιάς.

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Μαζί ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΕΝΟΤΗΤΑ στήριξαν την κατάπτυστη απόφαση της ΓΣΕΕ για «απεργία» στις 4 Μάη με …κατάθεση στεφανιών.

Για να δικαιολογήσουν την απραξία τους και να παίξουν επάξια τον ρόλο τους σαν υπηρέτες των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου, ακούσαμε τα εξής ωραία και χιλιοειπωμένα από τους ίδιους:

Ότι το νομοσχέδιο έχει και καλά (μάλλον θεωρούν θετική τη δεκάωρη εργασία, τις απλήρωτες υπερωρίες και τα μεγαλύτερα εμπόδια που μπαίνουν στη δράση των εργαζομένων).
Ότι την ώρα που ανοίγουν τσιπουράδικα και τα μπαρ, δεν πρέπει να γίνονται κινητοποιήσεις και πορείες (ταυτιζόμενοι με τα επιχειρήματα τύπου Μπογδάνου και Αδ. Γεωργιάδη…).
Ότι πρώτα διαπραγματεύεσαι και μετά ανακοινώνεις κινητοποιήσεις.
Το έργο το έχουμε ξαναδεί. Εδώ και δεκαετίες ο κοινωνικός τους διάλογος οδήγησε στον σφαγιασμό δικαιωμάτων της εργατικής τάξης. Επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά ότι βάζουν πλάτη για να περάσουν τα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης. Τους κάθονται τόσο βαριά οι αγώνες των εργαζόμενων, για αυτό είναι και απέναντί τους. Φαίνεται ότι η πλειοψηφία του ΕΚΘ θέλει την Τρίτη απλά να χωνέψει από τα φαγοπότια της Κυριακής και της Δευτέρας και αυτό το ονομάζουν τιμή στην Πρωτομαγιά!!!

Οι δηλώσεις τους αυτές μόνο αηδία μπορούν να προκαλούν στους εργαζόμενους. Μετά από μια τέτοια επιχειρηματολογία στην οποία οι δυνάμεις των ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΕΝΟΤΗΤΑΣ τα βρίσκουν μια χαρά, μάλλον θα αναλάβουν και το ρόλο του ζαχαροπλάστη για την επόμενη τούρτα του αγαπημένου τους υπουργού Χατζηδάκη.

Στηρίζουμε αγωνιστικά την προσπάθεια δεκάδων Σωματείων και Επιτροπών Αγώνα της πόλης μας να οργανώσουν την απεργία στις 6/5.

Τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά αγωνιστικά, με απεργία και συμμετοχή στη συγκέντρωση των Σωματείων, στις 6 Μάη, 10.30 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου και όχι με μετάθεση ευθυνών στους εργαζόμενους.

Με το σύνθημα της φετινής Πρωτομαγιάς «Τα κέρδη τους- οι νεκροί μας» βαδίζουμε στον δρόμο της ανατροπής. Οργανώνουμε την πάλη μας με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες μας και όχι με ό,τι επιτάσσουν τα κέρδη μιας χούφτας παρασίτων, τραπεζιτών, εφοπλιστών και άλλων επιχειρηματιών. Προετοιμαζόμαστε για μάχη ενάντια στο έκτρωμα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, απαιτούμε να μην κατατεθεί.

Καλούμε όλα τα Σωματεία που σέβονται την αιματοβαμμένη ιστορία της 1ης Μάη σε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Καπνεργάτη (συμβολή οδών Εγνατίας και Βενιζέλου), το Σάββατο 1/5. Η εκκίνηση θα γίνει έξω από το ΕΚΘ στις 11 π.μ.».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός