ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ – ΕΚΤΡΩΜΑ: Κινητοποιήσεις, συσκέψεις και παρεμβάσεις σε όλη τη χώρα



Στη μάχη για να μην κατατεθεί το τερατούργημα και για να ξηλωθεί όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο βρίσκονται εργατικά σωματεία σε όλη τη χώρα.

Με Γενικές Συνελεύσεις, ενημερώσεις εργαζομένων, κατά τόπους κινητοποιήσεις απαιτούν την απόσυρση του νομοσχεδίου και το ξήλωμα όλων των αντεργατικών νόμων των τελευταίων ετών πάνω στους οποίους πατάει και το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, διεκδικώντας σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο, επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων, της ΕΓΣΣΕ κ.ά. Παράλληλα με συσκέψεις σωματείων καταλήγουν σε κοινή δράση για τη διοργάνωση απεργίας ώστε να μη φτάσει καν το νομοσχέδιο – έκτρωμα προς ψήφιση στη Βουλή.

Τρίτη 18 Μάη
Στη Θεσσαλονίκη στις 7 μ.μ. Εργατικά Σωματεία καλούν σε συλλαλητήριο στο Άγαλμα Βενιζέλου, απαιτώντας να μην κατατεθεί, να αποσυρθεί άμεσα το νομοσχέδιο-έκτρωμα της κυβέρνησης για τα Εργασιακά.

Στον Πειραιά, το Εργατικό Κέντρο καλεί σε σύσκεψη στις 7 μ.μ., στην πλατεία Κοραή, «για τη συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που καταργεί το 8ωρο και οργάνωση κινητοποίησης για το Master Plan της «Cosco»».

Στη Λάρισα στις 7 μ.μ. το Εργατικό Κέντρο καλεί σε σύσκεψη στις 7 μ.μ., στην πλ. Ταχυδρομείου.

Στην Ηγουμενίτσα το Εργατικό Κέντρο διοργανώνει στις 7 μ.μ., ανοιχτή σύσκεψη στα Πλατάνια.

Στη Λαμία, το Εργατικό Κέντρο καλεί σε σύσκεψη στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία του.

Τετάρτη 19 Μάη
Στη Δράμα, το Σωματείο Ιδιωτικών Yπαλλήλων και Eμποροϋπαλλήλων καλεί σε σύσκεψη στις 7 μ.μ., στα Γρασίδια Αγ. Βαρβάρας (κερκίδα).

Στην Κατερίνη, πικετοφορία έξω από το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης από το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Πιερίας «Η Πρωτοπορία» στις 11 π.μ.

Πέμπτη 20 Μάη
Στα Χανιά στις 6.30 μ.μ. εργατικά Σωματεία καλούν σε συλλαλητήριο στην πλ. Δημοτικής Αγοράς.

Στο Ηράκλειο στις 7 μ.μ. εργατικά Σωματεία καλούν σε συλλαλητήριο στην πλατεία Ελευθερίας

Στο Ρέθυμνο στις 7 μ.μ. εργατικά Σωματεία διοργανώνουν κινητοποίηση στο Δημαρχείο.

Στην Άρτα στις 8 μ.μ. το Εργατικό Κέντρο διοργανώνει κινητοποίηση στην πλ. Κιλκίς.

Στην Καβάλα, εργατικά σωματεία καλούν σε σύσκεψη στο Πάρκο Φαλήρου στις 7 μ.μ.

Παρασκευή 21 Μάη
Στο Λαύριο, το Εργατικό Κέντρο καλεί σε σύσκεψη στις 7 μ.μ. στην αίθουσα συσκέψεων του Εργατικού Κέντρου.

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών – Πληροφορικής Αττικής αποφάσισε κινητοποίηση στις 6.30 μ.μ. στο υπουργείο Εργασίας.

Σάββατο 22 Μάη
Η Ένωση Λογιστών – Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής καλεί σε Γενική Συνέλευση στις 6.30 μ.μ., στον κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 134, Αθήνα).

Το Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων οργανώνει μαζική εκδήλωση στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Μητροπόλεως (Αγίας Φιλοθέης 5Β), με θέμα «Αλλαγές στο Εργατικό Δίκαιο. Λέμε όχι στις «ανατροπές του αιώνα»».

Κυριακή 23 Μάη
Το ΣΕΤΗΠ N. Αττικής καλεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση, στις 10.30 π.μ. στην Πολυτεχνειούπολη (Ηρώων Πολυτεχνείου 9 Ζωγράφου).

Στην Κοζάνη θα γίνει σύσκεψη σωματείων και συνδικαλιστών στο Θεατράκι του πάρκου Αγ. Δημητρίου στις 7 μ.μ.

Στα Γιαννιτσά, εργατικά σωματεία καλούν σε ανοιχτή σύσκεψη στο Πάρκο του Αγίου Γεωργίου στις 11 π.μ.

Τετάρτη 26 Μάη
Το κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Αττικής καλεί σε Γενική Συνέλευση στις 6 μ.μ., στην πλατεία Μητροπόλεως, κάτω από τα γραφεία του.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός