Ανοιχτή επιστολή προς την Εφημερίδα των Συντακτών για συκοφαντικό δημοσίευμα



Ανοιχτή επιστολή προς την «Εφημερίδα των Συντακτών» για συκοφαντική δυσφήμιση απέστειλαν τα μέλη της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, Πέρρος Γιώργος, Ταβουλάρη Γιώτα, Τασούλας Γιάννης Συρίγος Βάλσαμος, Καραντούσας Μανόλης, Μαυροκέφαλος Νίκος, Γκώγκος Θανάσης, Στολτίδης Λεωνίδας και Παπαγεωργίου Νίκος.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν:

«Στο ρεπορτάζ της “Εφημερίδας των Συντακτών”, με τίτλο “Διαβούλευση”, που παρουσιάστηκε στην έντυπη, αλλά και στην ηλεκτρονική μορφή της εφημερίδας στις 20 Μάη, χρεώνεται ουσιαστικά η μη αντίδραση της ΓΣΕΕ για το αντεργατικό νομοσχέδιο, στην “ανοχή των συνδικαλιστών του ΚΚΕ” και χαρακτηριστικά γράφεται ότι “δεν θα εκδιδόταν ανακοίνωση, αφού ούτε η ΔΑΚΕ ήθελε να υψώσει τους τόνους”.

Το συγκεκριμένο απόσπασμα του άρθρου είναι συκοφαντικό, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση διότι αν και η συγκεκριμένη δημοσιογράφος είναι επιφορτισμένη με τα εργασιακά θέματα, αλλά και με το ρεπορτάζ για το εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα και των συλλογικών διαδικασιών της ΓΣΕΕ, προχώρα σε τέτοια ψευδή αναφορά.

Να υπενθυμίσουμε πως οι δυνάμεις της ΔΑΣ βρίσκονται εκτός προεδρείου της ΓΣΕΕ εδώ και πολλά χρόνια. Τα δελτία Τύπου και οι ανακοινώσεις που εκδίδει η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ) φτάνουν στα mail μας και γινόμαστε γνώστες την ίδια στιγμή που φτάνουν και στους δημοσιογράφους, ενδεχομένως και αργότερα. Με βάση αυτά μπορεί να κατανοήσει και ο πιο “άψητος” που παρακολουθεί τις διεργασίες που υπάρχουν στο εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα και τις διαδικασίες του, ότι δεν υπάρχει απολύτως καμία βάση σε οποιονδήποτε υπαινιγμό που αναφέρει συνδιαμόρφωση ή ανοχή σε περιεχόμενο ανακοινώσεων. Ούτε μας ζητάνε τη γνώμη ούτε πολιτικά συμφωνούμε πάνω στη διαμορφωμένη γραμμή της ηγεσίας της ΓΣΕΕ. Γνωστά πράγματα!

Επί της ουσίας όμως: Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, όσον αφορά την αντίδρασή της στη συνέντευξη Τύπου του υπουργού Εργασίας είναι προκλητική και σε πλήρη αντιστοίχιση με τη στήριξη των κυβερνητικών μέτρων όλους αυτούς τους μήνες. Επειδή, λοιπόν, τα πρακτικά των συνεδριάσεων των συλλογικών οργάνων της ΓΣΕΕ υπάρχουν σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, άρα μπορεί να ανατρέξει σε αυτά ο κάθε δημοσιογράφος, να θυμίσουμε πώς η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, τόσο στην απεργία του Νοέμβρη για τα ζητήματα της προστασίας της υγείας, αλλά και ενόψει του νομοσχεδίου που προετοιμαζόταν, όσο και στην πρόσφατη απεργία στις 6 Μάη, χαρακτήριζε “γελοίες” τις απεργίες που οργάνωναν εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα. Παράλληλα αναφερόταν σε ανύπαρκτο νομοσχέδιο και σε διαρροές, όταν την ίδια στιγμή ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας το παρουσίαζε σε τηλεοπτικές εκπομπές και σε εφημερίδες.

Την ίδια στιγμή που η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ (στη συγκεκριμένη ανακοίνωση που επικαλείται η συντάκτρια του άρθρου) ανέφερε πως “θα παρουσιάσει με τη συνδρομή των νομικών και του Ινστιτούτου Εργασίας, τη λεπτομερή απάντηση στις προωθούμενες διατάξεις”, τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και οι κομμουνιστές που δρουν μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα βρίσκονταν έξω από το Υπουργείο Εργασίας κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του νομοσχεδίου και παράλληλα οργάνωναν συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα την επόμενη μέρα, πρωτοστατώντας στην απεργιακή και αγωνιστική απάντηση που πρέπει να δοθεί, πρωτοβουλίες τις οποίες κάλυψε με εκτενή ρεπορτάζ και η δική σας εφημερίδα. Σήμερα είναι ανάγκη να διαμορφωθεί ένα μαζικό, ταξικό, απεργιακό μέτωπο απέναντι στις ανατροπές του αιώνα και σε αυτό συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ την ίδια ώρα ψάχνει να βρει θετικές διατάξεις στο αντεργατικό έκτρωμα και προσπαθεί να αποδιοργανώσει και να αποσυντονίσει τη μαζική αντίδραση.

Είναι γνωστό σε όλους πως οι δυνάμεις που απαρτίζουν το προεδρείο της ΓΣΕΕ, που οργανώνουν συνέδρια με την καταστολή και τα ΜΑΤ, ορίζουν τη γραμμή της τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης και συντάσσουν τις ανακοινώσεις της, είναι οι δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ. Η κυρία Κοψίνη να ψάξει σε αυτές τις δυνάμεις να βρει τις ανησυχίες τους, τις ανοχές τους και τις ενοχές τους. Γνωρίζονται καλά!

Ζητάμε την άμεση διόρθωση των ψευδών αναφορών και να δημοσιευτεί η απάντησή μας στην εφημερίδα, στην έντυπη και ηλεκτρονική μορφή της».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός