«Στο πόδι» για την απόσυρση του νομοσχεδίου-έκτρωμα (ΦΩΤΟ)



Με εξορμήσεις, κινητοποιήσεις, Γενικές Συνελεύσεις τα εργατικά σωματεία σε όλη τη χώρα βρίσκονται «στο πόδι», απαιτώντας να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο-έκτρωμα που σαρώνει εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, αλλά και να ξηλωθεί συνολικά το διαμορφωμένο αντεργατικό οπλοστάσιο. Παράλληλα προετοιμάζουν τη νέα απεργιακή τους κινητοποίηση.

Την Παρασκευή το πρωί εργατικά σωματεία βρέθηκαν έξω από εργοστάσια στην περιοχή του Κορωπίου και με ντουντούκες, τρικάκια και συνθήματα κάλεσαν τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τον αγώνα τους ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο που τσακίζει τις ζωές και τα δικαιώματά τους. Με κεντρικά συνθήματα «Κάτω τα χέρια από το 8ωρο» και «Δεν θα γίνουμε σκλάβοι στον 21ο αιώνα», έστειλαν το μήνυμα του ξεσηκωμού και του αγώνα για την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Στην Άρτα

Συγκέντρωση και πορεία πραγματοποίησε την Πέμπτη το Εργατικό Κέντρο Άρτας, στέλνοντας μήνυμα κλιμάκωσης του αγώνα στο νομοσχέδιο-έκτρωμα για τα Εργασιακά, αλλά και εκφράζοντας την αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Βαγγέλης Χήρας, αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου και ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης.

Στη «ΜΕΛΛΟΝ»

 

Συγκέντρωση με τους εργαζόμενους πραγματοποίησε το Σωματείο Εργαζομένων της «ΜΕΛΛΟΝ», το πρωί της Παρασκευής, έξω από την εταιρεία.

Το Σωματείο ενημέρωσε τους εργαζόμενους για τις συνέπειες του νομοσχεδίου-έκτρωμα της κυβέρνησης για τα Εργασιακά και διατρανώθηκε η απαίτηση απόσυρσης του νομοσχεδίου. Επισημάνθηκε η ανάγκη κλιμάκωσης του αγώνα, οι εργαζόμενοι να είναι σε ετοιμότητα και με απεργία να απαντήσουν στα νέα μέτρα.

Παράλληλα απευθύνθηκε κάλεσμα συμμετοχής στη Γενική Συνέλευση του κλαδικού, του Σωματείου Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Αττικής την Τετάρτη 26 Μάη στις 6 μ.μ., στην πλατεία Μητροπόλεως, κάτω από τα γραφεία του.

Ακόμη, αναρτήθηκε πανό απέναντι από την εταιρεία το οποίο αναγράφει «Όχι στην κατάργηση του 8ωρου, όχι στη μονιμοποίηση της τηλεργασίας».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός