Σύσκεψη σήμερα ενάντια στη δημιουργία Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Σχιστό



Σε σύσκεψη προχωρούν σήμερα Κυριακή 23 Μάη Σωματεία και φορείς του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, μετά από πρωτοβουλία του Συλλόγου Γυναικών «Η Στοργή του Παιδιού» (μέλος ΟΓΕ).

Η σύσκεψη θα γίνει στις 11 π.μ. στα Λιπάσματα – είσοδος Υδατόπυργου – με στόχο τη συγκρότηση Συντονιστικής Επιτροπής ενάντια στη δημιουργία Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Σχιστό.

«Οι γειτονιές μας εδώ και χρόνια έχουν μετατραπεί σε υγειονομικές βόμβες, με την COSCO να μετατρέπει τις περιοχές μας και το λιμάνι σε ένα απέραντο εργοτάξιο και τα καζάνια του θανάτου να δραστηριοποιούνται κυριολεκτικά δίπλα στα σπίτια μας και τα σχολεία που πάνε τα παιδιά μας. Και όλοι εμείς είμαστε αναγκασμένοι να αναπνέουμε καρκίνο ζώντας και με τον διαρκή κίνδυνο ενός βιομηχανικού ατυχήματος μεγάλης έκτασης μέσα στις πόλεις μας.

Δίπλα στα καζάνια και την άθλια κατάσταση που βιώνουμε όλα αυτά τα χρόνια έρχονται να προστεθούν τα σχέδια της κυβέρνησης και της περιφερειακής αρχής Πατούλη, για δημιουργία Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) στο Σχιστό. Προχωρούν όσα σχεδίασαν και δεν πρόλαβαν να υλοποιήσουν η κυβέρνηση και η περιφερειακή αρχή Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ΜΕΑ στο Σχιστό σχεδιάζουν να επεξεργάζονται 180.000 τόνοι σύμμεικτων αποβλήτων και 70.000 τόνοι βιοαποβλήτων το χρόνο, για τα επόμενα 29 χρόνια! Σκοπός είναι η αξιοποίηση των απορριμμάτων για την κερδοφορία επιχειρηματικών ομίλων, μέσω της ενεργειακής αξιοποίησής τους για τη δημιουργία καύσιμης ύλης. Ήδη ο ΕΔΣΝΑ κατέληξε στην εταιρεία – τεχνικό σύμβουλο που θα υπογράψει τη σύμβαση για τις εργασίες δημιουργίας της ΜΕΑ. Φημολογείται ακόμα και το ενδεχόμενο δημιουργίας εργοστασίου καύσης απορριμμάτων», σημειώνει ο Σύλλογος Γυναικών τονίζοντας, «τα σχέδια κυβέρνησης και περιφερειακής αρχής που ρημάζουν τις ζωές μας, τους τα επιστρέφουμε όπως είναι, χωρίς «ναι μεν αλλά». Είναι σχέδια εχθρικά για την ζωή μας, φτιαγμένα πάνω στα συντρίμμια των δικαιωμάτων και των αναγκών μας». (Διαβάστε αναλυτικά εδώ).

Κάλεσμα συμμετοχής στη σύσκεψη απευθύνει και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Κερατσινίου – Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός