Αποφασισμένοι να μη χαρίσουν την Κυριακή αργία στην εργοδοσία (ΦΩΤΟ)



Αποφασισμένοι να μη χαρίσουν στην εργοδοσία την κυριακάτικη αργία, οι εργαζόμενοι του «ΝΟΤΟΣ» στη Θεσσαλονίκη συμμετείχαν καθολικά την Κυριακή στην απεργία που προκήρυξε το επιχειρησιακό Σωματείο τους και βρέθηκαν από νωρίς το πρωί να περιφρουρούν τον αγώνα τους, συγκεντρωμένοι στις εισόδους του καταστήματος. Μαζί τους βρέθηκε και το κλαδικό σωματείο, η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, η οποία δίνει τη μάχη για την οργάνωση του αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς.

Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν τις προσπάθειες κυβέρνησης – εργοδοτών να τελειώνουν με τον σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, να δώσουν το τελευταίο χτύπημα στο 8ωρο, στις Κυριακές.

Η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν με την ίδια αποφασιστικότητα τη μάχη για την υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας κάθε φορά που η εργοδοσία θα επιχειρήσει να λειτουργήσει το κατάστημα Κυριακή και μαζί με τους εργαζόμενους όλων των κλάδων να δυναμώσουν τον αγώνα ενάντια στο νομοσχέδιο-έκτρωμα που φέρνει η κυβέρνηση.

Επίσης, να συμμετάσχουν μαζικά στη Γενική Συνέλευση που θα γίνει την Κυριακή, 30 Μάη, στις 11.30 π.μ., στο ΕΚΘ.

Σημειώνει μεταξύ άλλων: «Κλέβουν ακόμα περισσότερες από τις Κυριακές μας, διευρύνουν το μέτρο και σε άλλους κλάδους. Με μια απλή Υπουργική Απόφαση μας ανάγκασαν να δουλεύουμε τρεις Κυριακές μέσα στον Μάη. Αν κάποιος ξέρει τι σημαίνει «ευέλικτο ωράριο» και «ελευθερία στη συζήτηση με τον εργοδότη», είμαστε εμείς, οι εμποροϋπάλληλοι. Πόσοι από εμάς δουλεύουν 4ωρα χρόνια, ελπίζοντας πως κάποτε θα γίνουν 8ωροι; Πόσοι από εμάς μένουμε για ώρες στο κέντρο της πόλης, επειδή δουλεύουμε σπαστό; Πόσοι από εμάς χάσαμε 7-8 ή και παραπάνω Κυριακές και επειδή δουλέψαμε 5ωρο δεν δικαιούμαστε ρεπό, δηλαδή δουλειά 2 εβδομάδες σερί; Η δική μας δουλειά παράγει τα αμύθητα πλούτη που τσεπώνουν μια χούφτα παράσιτα. Και σήμερα προσπαθούν να μειώσουν κι άλλο τα ψίχουλα που παίρναμε, να μειώσουν και άλλο το μισθό μας».

Τέλος, καλεί τους εργαζόμενους να δείξουν τη δύναμή τους καθώς όπως αναφέρει «και σήμερα υπάρχουν μικρές και μεγάλες νίκες των εργαζομένων που πάλεψαν οργανωμένα για να μη δουλέψουν ημέρες αργίας, για να μην ανοίξει το κατάστημά τους Κυριακή, για να πάρει πίσω η εργοδοσία μια απόλυση, για να τηρούνται τα διαλείμματα. Τρέμουν τους αγώνες μας, τη συσπείρωσή μας στο Σωματείο. Για αυτό και έχουν φέρει δεκάδες νόμους που βάζουν εμπόδια στη δράση μας. Μας τρέμουν!».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός