Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

Απεργία στις 10 Ιούνη σε όλες τις κατηγορίες πλοίωνΦωτό αρχείου

Φωτό αρχείου


«Να μη λείψει κανείς από την πανελλαδική απεργία στις 10 Ιούνη, είναι ώρα ευθύνης όλων μας, να αντισταθούμε στο νομοσχέδιο-τερατούργημα, που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ κατ’ εντολή των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, για να μετατρέψουν κάθε χώρο δουλειάς σε εργασιακό γκέτο, με εργάτες χωρίς δικαιώματα» τονίζουν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ – «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» – ΠΕΕΜΑΓΕΝ – ΠΕΠΡΝ και ΠΕΣ/ΝΑΤ.

Καλούν σε μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 10 Ιούνη σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, από 00.01 έως 24.00 και στην απεργιακή συγκέντρωση στον Πειραιά στις 10 π.μ. στην πλ. Καραϊσκάκη.

Στο κάλεσμά τους σημειώνουν:

«Το νομοσχέδιο-έκτρωμα δεν διορθώνεται, όπως τυχοδιωκτικά επικαλείται η συνδικαλιστική ηγεσία της ΓΣΕΕ, παίρνοντας για άλλη μια φορά τα παράσημα του κοινωνικού εταιρισμού από την εργοδοσία, αλλά και από τη σημερινή κυβέρνηση.

Το αντεργατικό νομοσχέδιο αποτελεί συνέχεια προηγούμενων αντεργατικών νόμων, σε μια περίοδο καπιταλιστικής κρίσης και με πρόσχημα την πανδημία, να διευρύνουν τις ευέλικτες μορφές εργασίας, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Να μην το επιτρέψουμε στους εαυτούς μας, στα παιδιά μας, στην αυριανή βάρδια της εργατικής τάξης, να μας καταργήσουν κατακτήσεις πολλών χρόνων, όπως το ωράριο εργασίας, το δικαίωμα να πληρωνόμαστε την υπερωρία, το δικαίωμα να αποφασίζουμε τον τρόπο, το χρόνο και τη μορφή των διεκδικήσεών μας, χωρίς τους περιορισμούς και τις απαγορεύσεις που επιχειρούν να βάλουν οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις.

Κάτω τα χέρια από το 8ωρο – Δεν είναι για παζάρια και για διάλογο

Στις 10 Ιούνη να νεκρώσουν τα λιμάνια, οι επιχειρήσεις, κάθε χώρος δουλειάς.

Αυτή θα είναι η καλύτερη απάντηση στους εφοπλιστές, που επιδιώκουν να ποινικοποιήσουν τους αγώνες των ναυτεργατών, να καταργήσουν το δικαίωμά μας στην απεργία. Αυτή θα είναι η καλύτερη απάντηση στο μαύρο και αντιδραστικό μπλοκ που στις 3 Ιούνη κατέκλυσε τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και το διαδίκτυο – αξιοποιώντας επιλογές συνδικαλιστικών δυνάμεων, που αντικειμενικά οδηγούν στον εκφυλισμό και στην απογοήτευση, για να ενισχύσουν την προπαγάνδα της κυβέρνησης, των εφοπλιστών, υπονομεύοντας τον μαζικό, οργανωμένο απεργιακό αγώνα.

Να μην πάει μέρα και ώρα χαμένη για τη μαζική συμμετοχή των ναυτεργατών, μέσα και έξω από τα καράβια, στην περιφρούρηση στους καταπέλτες των πλοίων, για την επιτυχία της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας.

Η ελπίδα είναι στους ταξικούς αγώνες, σε σύγκρουση με την πολιτική του κεφαλαίου και τους εκπροσώπους του, για μια κοινωνία που θα υπηρετεί τις δικές μας ανάγκες».

Διεκδικούν:

Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει νομοσχέδιο για την κατάργηση του 8ωρου, την ιδιωτικοποίηση του Ασφαλιστικού, πρόσθετα χτυπήματα στη συνδικαλιστική δράση.
Κατάργηση του ν.4714/2020, των αντεργατικών διατάξεων των ΠΝΠ και όλων των αντεργατικών νόμων, που προστέθηκαν στους προηγούμενους, για το χτύπημα συμβάσεων, μισθών, δικαιωμάτων σε συνθήκες πανδημίας.
Πλήρη, επαρκή και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος Υγείας.
Μαζικός και δωρεάν εμβολιασμός για όλο το λαό. Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Παροχή όλων των απαραίτητων μέσων ατομικής προστασίας με ευθύνη της εργοδοσίας.
Ανανέωση και εφαρμογή των ΣΣΕ με αυξήσεις, υποχρεωτική ασφάλιση στο ΝΑΤ, για όλους τους ναυτεργάτες από όποια χώρα και αν προέρχονται.
Υπεράσπιση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων.
Πλήρη – σταθερή εργασία, με μείωση του εργάσιμου χρόνου, προσαρμογή των οργανικών συνθέσεων (με κατάργηση του ν.4150/2013) στις αυξημένες ανάγκες των πλοίων και της προστασίας της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.
Ουσιαστική προστασία των ανέργων, αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 600 ευρώ, για όλους τους ανέργους, για όσο διαρκεί η ανεργία. Πλήρη, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανέργων και των οικογενειών τους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Άμεσα μέτρα για τον επαναπατρισμό των χιλιάδων ναυτεργατών στα ποντοπόρα καράβια.
Άμεση επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ναυτεργάτες από ΝΑΤ/ΕΦΚΑ, σε κύριες – επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ.
Διαγραφή των χρεών όλων των εργατικών οικογενειών.

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 767367Συνολικές αναγνώσεις:
  • 122Αναγνώσεις σήμερα:
  • 353486Συνολικοί επισκέπτες:
  • 77Επισκέπτες σήμερα:
  • 1Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ