Παράνομη κρίθηκε η απεργία στα καράβια – Στους καταπέλτες θα κουρελιαστεί η απόφαση τονίζουν τα ναυτεργατικά σωματεία



Από την απεργιακή κινητοποίηση των συνδικάτων στο λιμάνι του Πειραιά στις 10/6/2021

Από την απεργιακή κινητοποίηση των συνδικάτων στο λιμάνι του Πειραιά στις 10/6/2021


Παράνομη κρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά η αυριανή νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, που έχουν εξαγγείλει τα ναυτεργατικά σωματεία ενάντια στο νομοσχέδιο – έκτρωμα της κυβέρνησης για τα εργασιακά.

Τα Ναυτεργατικά σωματεία διαμηνύουν ότι τέτοιες εκβιαστικές μεθοδεύσεις και αποφάσεις θα κουρελιαστούν στους καταπέλτες των πλοίων και η απεργία θα γίνει κανονικά. Η 24ωρη απεργία θα πραγματοποιηθεί από τις 00.01 τα ξημερώματα της Τετάρτης έως τις 24.00 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

Η απεργιακή προσυγκέντρωση των ναυτεργατικών σωματείων είναι στις 5 τα ξημερώματα στο λιμάνι του Πειραιά. «Να μην λείψει κανείς από την περιφρούρηση της αυριανής απεργίας, όλοι στους καταπέλτες των πλοίων», σημειώνουν.

Σημειώνεται ότι το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, με απόφασή του ΔΣ, καλύπτει την αυριανή απεργία στα καράβια και καλεί σε μαχητική απάντηση με μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση στο λιμάνι στις 10 π.μ. Ενώ το ΠΑΜΕ τονίζει ότι «η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Όλοι στην απεργία», σημειώνοντας ότι η προσπάθεια τρομοκράτησης και ποινικοποίησης των αγώνων «θα πέσει στο κενό!».

Αναλυτικά η ανακοίνωση των ναυτεργατικών σωματείων:

«Επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά ο απεργιακός αγώνας των ναυτεργατών ενάντια στην κατάργηση του 8ωρου, στο χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης, δεν θα κριθεί σε καμία αίθουσα δικαστηρίου.

Στο μακρύ κατάλογο των εκβιαστικών μεθοδεύσεων των εφοπλιστών και των επαίσχυντων αποφάσεων των Πρωτοδικείου Πειραιά, όπως και η σημερινή, που έκρινε την απεργία των ναυτεργατών στις 16 Ιούνη παράνομη, απαντάμε ότι θα κουρελιαστούν στους καταπέλτες των πλοίων, από τη μαζική – μαχητική συμμετοχή, των ναυτεργατών και στην αλληλεγγύη των εργαζομένων.

Οι εφοπλιστές στο να χτυπήσουν το δικαίωμα στην απεργία και να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου μαζί με τις κυβερνήσεις τους, δεν διστάζουν να συνεχίζουν να επικαλούνται στα δικαστήρια τον ν. 330/1976 για το προσωπικό ασφαλείας πλοίου και να γράφουν στα «παλιά τους τα παπούτσια» ακόμα και διεθνείς συμβάσεις όπως ο «Κώδικας Ασφαλούς Διαχείρισης Πλοίων» (ISM), που είναι από το 1980, είναι υποχρεωτικός για άλλες τις ναυτιλιακές εταιρείες και καθορίζει τους υπεύθυνους στην ασφάλεια του πλοίου.

Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης να φέρει σε ψήφιση το αντεργατικό νομοσχέδιο τη μέρα των πανελλαδικών εξετάσεων, γνωρίζοντας εδώ και μήνες τις μαζικές αντιδράσεις των εργαζομένων, των συνδικάτων και την κλιμάκωση του απεργιακού αγώνα τους, τη μέρα της συζήτησης στη Βουλή.

Ο απεργιακός αγώνας των ναυτεργατών, των εργαζομένων, είναι αγώνας για να έχουν και οι επόμενες γενιές, η αυριανή βάρδια της εργατικής τάξης, να έχει δουλειά με δικαιώματα. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στους μαθητές, που γράφουν πανελλαδικές εξετάσεις και ενημερώνουμε ότι θα υπάρχει μέριμνα για τη μετακίνηση των εκπαιδευτικών στην πορθμειακή γραμμή Πέραμα-Σαλαμίνα.

Να μην λείψει κανείς από την περιφρούρηση της αυριανής απεργίας, όλοι στους καταπέλτες των πλοίων. Απεργιακή προσυγκέντρωση ναυτεργατών, Τετάρτη 16 Ιούνη στις 5 το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά. Απεργιακή Συγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά στις 10 π.μ.

Οι Διοικήσεις των Σωματείων:

Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων ΕΝ
Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών ΕΝ
Πανελλήνια Ένωση Αρχιθαλαμηπόλων – Θαλαμηπόλων ΕΝ
Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής ΕΝ «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων ΕΝ
Πανελλήνια Ένωση Ηλεκτρολόγων – Ηλεκτρονικών Ε.Ν
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Οικονομικών Αξιωματικών ΕΝ
Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών ΜΕΚ ΕΝ
Πανελλήνια Ένωση Φροντιστών ΕΝ
Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Τροφοδοσίας ΕΝ
Πανελλήνια Ένωση Πρακτικών Πλοιάρχων – Κυβερνητών ΕΝ
Πανελλήνια Ένωση Ναυτών M/S – Π/Κ – Ο/Γ

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός