ΠΕΜΕΝ: Να συνεχίσουμε τον αγώνα για να μείνει στα χαρτιά το σύνολο των αντεργατικών νόμων



Από την απεργιακή περιφρούρηση στις 16/6/2021 στο λιμάνι του Πειραιά

Από την απεργιακή περιφρούρηση στις 16/6/2021 στο λιμάνι του Πειραιά


«Αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλους τους ναυτεργάτες για τη μαζική, μαχητική συμμετοχή τους στις απεργιακές κινητοποιήσεις και τα συλλαλητήρια ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης κατ΄ εντολή της ΕΕ, του κεφαλαίου, για να καταργήσουν το 8ωρο, να τσακίσουν τα συνδικαλιστικά δικαιώματα», στέλνει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΜΕΝ, το οποίο συνεδρίασε πρόσφατα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο στη συνεδρίασή του και με βάση το άρθρο 41 του καταστατικού, πραγματοποίησε τη συγκρότηση του προεδρείου της ΠΕΜΕΝ, εκλέγοντας στη θέση του προέδρου τον Θ. Ευαγγελάκη, του Α’ γραμματέα τον Γ. Μαγγανά, του Β’ γραμματέα τον Α. Ντανάκα και του ταμία τον Γ. Γεράνιο.

Επίσης, το ΔΣ της ΠΕΜΕΝ, «ενέκρινε την πρόταση νόμου, που έχουν διαμορφώσει Συνδικάτα, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, για το ξήλωμα όλου του αντεργατικού οπλοστασίου και είναι αντίστοιχη με αυτή που είχε γίνει το 2016 με πάνω από 530 Συνδικάτα, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα».

Όπως αναφέρει, «η ΠΕΜΕΝ με τις ταξικές δυνάμεις του ναυτεργατικού κινήματος θα πρωτοστατήσουμε για το σύνολο των οξυμένων προβλημάτων, ενάντια στις συνθήκες γαλέρας, που επιδιώκουν να διαμορφώσουν οι εφοπλιστές με την πολιτική των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων».

Καλούμε, επισημαίνει, «τους Μηχανικούς, τους ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων, με αγωνιστική αισιοδοξία και με την πολύτιμη εμπειρία των πρόσφατων απεργιακών κινητοποιήσεων, να συνεχίσουμε τον αγώνα για να μείνουν στα χαρτιά το σύνολο των αντεργατικών νόμων, να διεκδικήσουμε την ανανέωση και εφαρμογή των ΣΣΕ, με Κοινωνική Ασφάλιση, συνδικαλιστικά δικαιώματα».

«Χωρίς τους ναυτεργάτες προπέλα δεν γυρνά. Χωρίς τους εργάτες γρανάζι δεν γυρνά. Να πιστέψουμε στο δίκιο της τάξης μας, στην ανυπέρβλητη δύναμη που έχουμε στα χέρια μας, με την οργάνωση και την ανάπτυξη της ταξικής πάλης, για να καταργήσουμε τα δεσμά του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του, για ζωή με κριτήριο τις δικές μας ανάγκες», καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΕΜΕΝ.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός