Οι εργαζόμενοι σηκώνουν κεφάλι απέναντι στις συνθήκες εργασιακής γαλέρας που επικρατούν στους χώρους δουλειάς (AUDIO)



Τις συνθήκες εργασιακής γαλέρας που επικρατούν μέσα στους χώρους δουλειάς, αλλά και τα αισιόδοξα μηνύματα από τους εργαζόμενους που σηκώνουν κεφάλι, μετέφερε η Ντίνα Γκογκάκη, πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό «Ελλάδα».

Αφορμή για την συνέντευξη αποτέλεσε η καταγγελία του σωματείου ότι εργαζόμενος στα σούπερ μάρκετ «Μarket in» έλαβε εξώδικη απόλυση γιατί ζήτησε από την εργοδοσία να τηρηθούν όσα προβλέπονται για τους εργαζόμενους που νοσούν από Covid!».

Η Ντίνα Γκογκάκη εξήγησε πως ο συγκεκριμένος εργαζόμενος που νόσησε από κορονοϊό απαίτησε «να ακολουθηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται, δηλαδή να δηλωθεί ως ασθενής, να πάρει το επίδομα ασθενείας». Ωστόσο, η εργοδοσία, «με το έτσι θέλω», τον αντιμετώπισε σαν εργαζόμενο που τέθηκε σε καθεστώς προληπτικής καραντίνας και επιδίωξε να του επιβάλει επιπλέον ώρες εργασίας για να καλύψει το διάστημα που απουσίαζε από την εργασία του, όπως ανέφερε.

Υπογράμμισε επίσης πως το αισιόδοξο είναι ότι «υπάρχουν εργαζόμενοι, ειδικά τους τελευταίους μήνες που σήκωσαν κεφάλι, σήκωσαν το ανάστημά τους, βγήκαν στους δρόμους, οργανώθηκαν στα σωματεία τους. Πρόσθεσε πως μπορεί το νομοσχέδιο – έκτρωμα για τα εργασιακά να ψηφίστηκε, όμως οι αγώνες του προηγούμενου διαστήματος είναι παρακαταθήκη για να μείνει στα χαρτιά.

Στην αρχή της συνέντευξης, στηλίτευσε τις αποτρόπαιες πράξεις του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά και του βιασμού της καθαρίστριας.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός