Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής-αργίας



Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας και να παρθούν πίσω οι νόμοι που απελευθερώνουν τα ωράρια απαιτεί η «Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων» Χανίων.

Στηλιτεύει το προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων το οποίο σε «δελτίο Τύπου στις 5/7 αναφέρει μεταξύ άλλων: «Τέλος, επειδή στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, δεν αναφέρεται ποια Κυριακή θα ανοίξουν τα καταστήματα στο πλαίσιο των τακτικών θερινών εκπτώσεων, αναμένουμε περισσότερες διευκρινίσεις από το νομοθετικό κείμενο και θα σας ενημερώσουμε ανάλογα» δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των πολυεθνικών και να ακολουθήσουν πιστά τις εκάστοτε κυβερνητικές πολιτικές».

Προσθέτει πως οι μικροί έμποροι και οι αυτοαπασχολούμενοι χρειάζονται νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας και να παρθούν πίσω οι νόμοι που απελευθερώνουν τα ωράρια και προσθέτει πως «σε συνέντευξη στα «Χανιώτικα Νέα» στις 5/7 του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων αναφέρει «να υπάρξει ένα εξειδικευμένο και στοχευμένο πρόγραμμα ΕΣΠΑ για εμπορικές επιχειρήσεις ώστε να χρηματοδοτηθούν επιταγές τόσο για τους εκδότες όσο και για τους κομιστές. Κι αυτό γιατί έχει δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα στο χονδρεμπόριο»… Και εδώ μια από τα ίδια θεωρούν όλες τις εμπορικές επιχειρήσεις ίσες και όμοιες! Μάλιστα το τερματίζουν αφού γίνονται τιμητές των χονδρεμπόρων.

Ένταξη όλων των πολύ μικρών επιχειρήσεων κατά προτεραιότητα στα κλαδικά προγράμματα στήριξης όπως π.χ. στην εστίαση στο ειδικό επίδομα επανεκκίνησης. Η «επιστρεπτέα προκαταβολή» να μετατραπεί σε μη επιστρεπτέα για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ. Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ κ.ά. Τέτοιου είδους μέτρα χρειάζονται άμεσα οι μικροί έμποροι και οι αυτοαπασχολούμενοι για να επιβιώσουν απέναντι στην επέκταση των πολυεθνικών και των μεγάλων εμπορικών επιχειρήσεων».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός