Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

Καλεί στη θεατρική παράσταση του ΠΑΜΕ στις 21 Ιούλη στο ΛαύριοΣτη θεατρική παράσταση «Οι Τρωάδες» από τη θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ καλεί το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Αν. Αττικής την Τετάρτη 21 Ιούλη στις 9 μ.μ..

Η παράσταση θα γίνει στο θεατράκι της «ΡΕΜΙΖΑ» στο Λαύριο. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Στο κάλεσμά του σημειώνει:

«Το έργο Τρωάδες, που ο Ευριπίδης γράφει και παρουσιάζει στα Μεγάλα Διονύσια το 415 π.Χ, είναι ένα αμείλικτο κατηγορώ για τις φρικαλεότητες του πολέμου και ένα σπαρακτικό αίτημα για αλληλεγγύη και ανθρωπισμό. Είναι ένα έργο με φόντο τον πόλεμο, όχι μόνο εξαιτίας της θεματικής του αλλά και λόγω της ιστορικής πραγματικότητας της εποχής που γράφτηκε. Μία από τις σκληρότερες γενοκτονίες της αρχαιότητας, η καταστροφή της Μήλου, η σφαγή των Μηλίων, είχε συντελεστεί, γεγονός αποτρόπαιο που απετέλεσε το στίγμα της Αθήνας…..

«Είναι μωρία δεινή, αρρώστια των ανθρώπων οι ανελέητες λεηλασίες των πολέμων.

Όποιος ναούς, τεμένη, Όποιος τους τάφους των νεκρών ρημάζει, στο μέλλον σύντομα θα ρημάξει κι αυτός».

Οι Τρωάδες αποτελούν μια κραυγή διαμαρτυρίας κατά της αυθαιρεσίας των νικητών απέναντι στους ηττημένους. Απέναντι σ αυτούς που οδηγούν τους λαούς, στην κάθε είδους αιχμαλωσία και τη δουλεία. Αυτούς που ταπεινώνουν, βιάζουν, θανατώνουν και εξευτελίζουν, νέους, γέρους, παιδιά.

Ο πόνος και η δυστυχία στο πρόσωπο των αιχμάλωτων γυναικών της κάθε Τροίας, αποδεικνύουν το παράλογο του πολέμου.

Το έργο παρουσιάζεται από την θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ σε μία σειρά πόλεις από σωματεία και φορείς και την Τετάρτη 21 Ιούλη μας κάνουν την τιμή να έρθουν στην πόλη μας και για τον λόγο αυτό ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές και συγχρόνως καλούμε τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους, τις νέες και τους νέους της ευρύτερης περιοχής να προσέλθουν και να παρακολουθήσουν μια συγκλονιστική και διαχρονική παράσταση».

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 805510Συνολικές αναγνώσεις:
  • 123Αναγνώσεις σήμερα:
  • 373343Συνολικοί επισκέπτες:
  • 84Επισκέπτες σήμερα:
  • 0Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ