ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ: Καταγγέλλει νέο εργατικό ατύχημα εργαζόμενου στο ΔήμοΦωτό αρχείου

Φωτό αρχείου


Τη συμπαράστασή του στον εργαζόμενο του Δήμου, στον Τομέα Πρασίνου που τραυματίστηκε εν ώρα εργασίας εκφράζει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα αυτό το νέο εργατικό ατύχημα.

Σημειώνει πως «άλλο ένα εργατικό ατύχημα ήρθε να προστεθεί στα πολλά, τόσο στην περιοχή μας, όσο και σε όλη τη χώρα. Τελευταίο θύμα, νέος εργάτης που εργαζόταν με δίμηνη σύμβαση στον τομέα πρασίνου του Δήμου Αγρινίου, που έπεσε από σκάλα ενώ εκτελούσε εργασίες κοπής δέντρου» και τονίζει ότι τα εργατικά ατυχήματα-εγκλήματα, που σε αρκετές περιπτώσεις είναι θανατηφόρα, σε όλους τους κλάδους, είναι «απόρροια της ανυπαρξίας μέτρων υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, γιατί αυτά έχουν κόστος για την εργοδοσία. Οι ελεγκτικές υπηρεσίες του κράτους, το σώμα επιθεώρησης εργασίας (ΣΕΠΕ), υπολειτουργούν ή δεν λειτουργούν. Η υποστελέχωση των υπηρεσιών, οι ανύπαρκτοι έλεγχοι, η εντατικοποίηση της δουλειάς, η ασυδοσία της εργοδοσίας, φέρνουν αυτά τα τραγικά αποτελέσματα».

Στέκεται στις υπηρεσίες του Δήμου Αγρινίου, όπου αρκετές είναι οι καταγγελίες κατά καιρούς από συναδέλφους -μόνιμους και σε προγράμματα- ότι «δεν τους δίνονται καν τα προβλεπόμενα είδη προστασίας, στο χρόνο που πρέπει. Δεν υπάρχουν ή δεν παίρνουν ουσιαστικά το ρόλο τους, οι τεχνικοί σύμβουλοι ασφαλείας. Η πολιτεία, αρκεί να πάρει μέτρα θωράκισης των ελεγκτικών υπηρεσιών για ουσιαστικούς κι εντατικούς ελέγχους στους χώρους δουλειάς, με το τελευταίο νομοσχέδιο που ψήφισε για τα εργασιακά να λύνει τα χέρια των εργοδοτών για εντατικοποίηση της εργασίας (μέχρι και δεκάωρη εργασία) και μάλιστα ουσιαστικά απλήρωτη, η υπερωρία».

Καταλήγοντας καλεί το φορέα που εργαζόταν ο συνάδελφος να σταθεί στο πλευρό του και να του παρέχει την οικονομική στήριξη που θα χρειαστεί, μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της υγείας του, το Δήμο Αγρινίου να παρέμβει για να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγείας και ασφάλειας σε όλες τις υπηρεσίες του αλλά και την Πολιτεία να στελεχώσει το ΣΕΠΕ για να γίνονται εντατικοί και ουσιαστικοί έλεγχοι στους χώρους δουλειάς.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός