Να διερευνηθούν τα αίτια θανάτου μηχανικού του πλοίου «Διονύσιος Σολωμός»



Φωτό αρχείου

Φωτό αρχείου


Tα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ «εκφράζουν τα βαθιά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του συναδέλφου Γ’ Μηχανικού Πάιλα Θανάση, που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, ενώ ήταν ναυτολογημένος στο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ»» και τονίζουν ότι «επιβάλλεται η άμεση διερεύνηση των αιτιών του θανάτου του».

«Για άλλη μία θερινή περίοδο, στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, επιβεβαιώνονται οι επανειλημμένες καταγγελίες των Σωματείων μας, με αφορμή τις συνεχείς βλάβες στα ακτοπλοϊκά πλοία, αποδεικνύοντας τις ελλείψεις των προβλεπόμενων ετήσιων επιθεωρήσεων, καθώς και των ελέγχων των πλοίων, ώστε να μην διακινδυνεύεται η ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής, ναυτεργατών και επιβαινόντων.

Αυτή η κατάσταση, γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνη σε συνδυασμό με τις μειωμένες οργανικές συνθέσεις, τα εξοντωτικά δρομολόγια, την εντατικοποίηση της εργασίας» αναφέρουν.

Και συμπληρώνουν:

«Για αυτές τις συνθήκες, τεράστιες ευθύνες φέρει και η σημερινή κυβέρνηση, το υπουργείο Ναυτιλίας, που με την αντιλαϊκή πολιτική τους οπλίζουν την εφοπλιστική ασυδοσία σε βάρος των δικαιωμάτων των ναυτεργατών και της ασφάλειας των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών.

Καλούμε τους ναυτεργάτες να συνεχίσουμε με οργάνωση και αγώνα για την υπεράσπιση, την εφαρμογή και την ανανέωση των ΣΣΕ, για οργανικές συνθέσεις, με βάση τις πραγματικές ανάγκες, για ωράρια και συνθήκες εργασίας που να μην υπονομεύουν την ανθρώπινη ζωή στη θάλασσα».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός