Στάση εργασίας και κινητοποίηση στον Πολύγυρο



Από παλαιότερη κινητοποίηση

Από παλαιότερη κινητοποίηση


Με τη σημερινή τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας που κήρυξε η Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας και στη συγκέντρωση που θα γίνει στη 1 το μεσημέρι στην Επιθεώρηση Εργασίας στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, κλιμακώνουν τη δράση τους τα Σωματεία και οι εργαζόμενοι του κλάδου, ενάντια στην τρομοκρατική απόλυση του προέδρου του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Μεταλλείων και Λατομείων Β. Ελλάδας (ΣΕΜΛΑ).

Απόφαση για συμμετοχή στη σημερινή στάση εργασίας πήραν και μια σειρά σωματεία του κλάδου, ανάμεσά τους της ΛΑΡΚΟ, του ΙΓΜΕ, του Σωματείου Γεωτρυπανιστών Χαλκιδικής «Αγιος Γεώργιος» κ.ά.

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται και το κύμα συμπαράστασης από Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία, μεταξύ αυτών η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ), το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, το Εργατικό Κέντρο Βόρειου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, τα Σωματεία Κατεργασίας Ξύλου Θεσσαλονίκης, Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος Ν. Αττικής, Εργαζομένων του υπουργείου Γεωργίας Μακεδονίας – Θράκης, τo Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Βύρωνα – Καισαριανής – Παγκρατίου «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ».

Απαιτούν να ανακληθεί η απόλυση του Ν. Τζανετή, προέδρου του ΣΕΜΛΑ και μέλους της διοίκησης της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδας (ΟΜΕ), με την οποία η εργοδοσία επιχειρεί να βάλει σε εφαρμογή τον νέο αντεργατικό νόμο 4808/2021, με στόχο να επιβάλει σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς.

Καταγγέλλουν ότι «η απόλυση του συνδικαλιστή συναδέλφου αποτελεί ευθεία επίθεση στο δικαίωμα των εργατών να διεκδικούν και να παλεύουν συλλογικά μέσα από τα σωματεία τους! Η «Ελληνικός Χρυσός» και οι εργολάβοι της θέλουν να στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα: Μετά το πράσινο φως της κυβέρνησης της ΝΔ μέσω της ψήφισης του νόμου για τη μεταλλευτική δραστηριότητα, δεν μπορεί να υπάρχει κανένα εμπόδιο στην αύξηση της κερδοφορίας του ομίλου! Για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται ότι οι «χρυσές δουλειές» των αφεντικών απαιτούν σιγή νεκροταφείου, εργαζόμενους με σμπαραλιασμένα δικαιώματα, που δεν ξέρουν αν θα γυρίσουν σπίτι τους μετά τη βάρδια!».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός