Κινητοποίηση αυτή την ώρα στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στον Πύργο



Σε κατάληψη και αποκλεισμό των γραφείων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας – Ηπείρου και Ιονίων νήσων, στον Πύργο, προχώρησε σήμερα το πρωί, η Συντονιστική Επιτροπή Πυρόπληκτων Ηλείας.

Αυτή την ώρα, ο χώρος παραμένει αποκλεισμένος, σαν μια πρώτη αντίδραση των πυρόπληκτων του νομού, που διεκδικούν άμεση και καθολική αποζημίωσή τους, προκειμένου να παραμείνουν στον τόπο τους.

Άλλωστε, σχεδόν ένα μήνα μετά τις πυρκαγιές που έπληξαν σοβαρά χωριά των Δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, τα προβλήματα παραμένουν πολλά, ιδιαίτερα για τους αγρότες και κτηνοτρόφους, που είδαν το βιος τους να καταστρέφεται.

Στη σημερινή κινητοποίηση, συμμετέχουν εκπρόσωποι από τις επιτροπές αγώνα πυρόπληκτων των χωριών της Καυκανιάς της Νεμούτας και του Χελιδονίου, της Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας, με επικεφαλής τον πρόεδρο, Θανάση Βομπίρη, καθώς και των Αγροτικών Συλλόγων Φολόης, Καρδαμά, Ζαχάρως Καυκανιάς, Χελιδονίου και Χειμαδιού – Σοπίου.

Αντιπροσωπία των συγκεντρωμένων, παρέδωσε επίσης, το ψήφισμα με τα αιτήματα της Συντονιστικής Επιτροπής στην Διευθύντρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στον Πύργο, Άννα Μητροπούλου, ενώ σε μια συμβολική κίνηση, αποκλείστηκε η είσοδος του κτιρίου και κρεμάστηκαν πανό από τα μπαλκόνια του.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός