ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Διαμαρτυρία στο υπ. Εσωτερικών την Τετάρτη για τις απολύσεις εργαζομένων



Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής καλεί τους εργαζόμενους με συμβάσεις COVID-19 σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 15/9 στις 1.30 το μεσημέρι στο υπουργείο Εσωτερικών. Όπως αναφέρει, «είναι τραγικό ενώ η πανδημία είναι εδώ και οι κλινικές ΜΕΘ γεμίζουν, η κυβέρνηση και οι δήμαρχοι να σχεδιάζουν να πετάξουν στο δρόμο συναδέλφους που προσλήφθηκαν για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες λόγω covid».

Χαρακτηρίζει «απαράδεκτο να σχεδιάζονται νέες απολύσεις, μετά από εκείνες των εργαζομένων στην κοινωφελή και ενώ η υποστελέχωση των δομών των δήμων χτυπάει κόκκινο.

Είναι πρόκληση όταν χιλιάδες παιδιά βγήκαν εκτός παιδικών σταθμών, επειδή δεν υπήρχαν θέσεις, όταν τα σχολεία ανοίγουν με ελλειμματικό διδακτικό και προσωπικό καθαριότητας, όταν χιλιάδες είναι τα κενά στις κοινωνικές δομές των δήμων που καλύπτουν τη διαλυμένη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει άμεσα τους σχεδιασμούς για κλείσιμο νοσοκομείων και ιδιωτικοποίηση δημοτικών υπηρεσιών και να προχωρήσει άμεσα σε μετατροπή όλων των συμβάσεων των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις σε αορίστου. Ειδικά οι εργαζόμενοι covid έχουν αποκτήσει και «εμπειρία πανδημίας». Ας κόψουν τα παιχνίδια και τα μισόλογα, ας σταματήσουν τον εμπαιγμό.

Οι εργαζόμενοι ενωμένοι με τον αγώνα μας μπορούμε να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε αναλώσιμοι, ούτε εύκολοι για τα δόντια τους.

Παραμένουμε σε εγρήγορση. Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός