Διαμαρτυρία για τον αποκλεισμό 156 παιδιών από παιδικούς σταθμούς



Ο Σύλλογος Γυναικών Χαϊδαρίου πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη έξω από το Δημαρχείο Χαϊδαρίου, για να διαμαρτυρηθεί για τον αποκλεισμό δεκάδων παιδιών της πόλης από τους παιδικούς σταθμούς.

Όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος, μόλις 475 παιδιά κατάφεραν να αποκτήσουν το πολυπόθητο voucher, ενώ 156 παιδιά που πληρούσαν όλα τα κριτήρια για την ένταξή τους στο πρόγραμμα έμειναν εκτός παιδικών σταθμών λόγω μη επαρκούς χρηματοδότησης. Σε αυτά προστίθενται και δεκάδες άλλα που έμειναν εκτός των δομών επειδή δεν πληρούσαν τα κριτήρια της ΕΕΤΑΑ.

Επισημαίνει πως «αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά ότι η Προσχολική Αγωγή δεν αντιμετωπίζεται ως δικαίωμα και ανάγκη όλων των παιδιών για τη σωματική, νοητική, συναισθηματική, κοινωνική ανάπτυξή τους, για τη ζωή τους. Αντίθετα, η ανάγκη αυτή αντιμετωπίζεται ως κόστος για το κράτος και γι’ αυτό η χρηματοδότηση για την Προσχολική Αγωγή είναι πενιχρή».

Ο Σύλλογος διεκδικεί αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, αναβαθμισμένη και σύγχρονη Προσχολική Αγωγή για όλα τα παιδιά σε δομές σύγχρονης παιδαγωγικής φροντίδας και αγωγής με το αναγκαίο μόνιμο παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό, σε κατάλληλες κτιριακές εγκαταστάσεις, με την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή και τα μέτρα που θα εξασφαλίζουν την ασφάλεια και υγεία τους.

Αντιπροσωπεία του Συλλόγου επιδίωξε συνάντηση με τους αρμόδιους της δημοτικής αρχής, προκειμένου να θέσει τα αιτήματά του, όμως δεν κατέστη δυνατό, αφού οι αρμόδιοι έλαμψαν διά της απουσίας τους. Ο Σύλλογος Γυναικών δηλώνει ότι θα συνεχίσει να διεκδικεί το αυτονόητο, το δικαίωμα όλων των παιδιών να έχουν πρόσβαση στη σύγχρονη Προσχολική Αγωγή και θα επανέλθει με νέα κινητοποίηση την επόμενη εβδομάδα.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός