ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ: Τον εκφυλισμό δίχως όρια από το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου καταγγέλλει η Αγωνιστική Συνεργασία



Από παλαιότερη κινητοποίηση Σωματείων στην Πτολεμαΐδα

Από παλαιότερη κινητοποίηση Σωματείων στην Πτολεμαΐδα


Το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί το έκτακτο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας, το 4ο έκτακτο στη σειρά και 15 μήνες μετά το προηγούμενο.

Σε ανακοίνωσή της η «Αγωνιστική Συνεργασία» κάνει λόγο για εκφυλισμό δίχως όρια, καθώς «δεν έχει τηρηθεί καμία διαδικασία που προβλέπει το καταστατικό για την προκήρυξη του». Είναι χαρακτηριστικό ότι η απόφαση για Συνέδριο το Σάββατο 2 Οκτώβρη πάρθηκε στο ΔΣ της Τετάρτης 29 Σεπτέμβρη! Την ίδια ώρα, δεν εγκρίθηκε κανένας απολογισμός στο ΔΣ.

«Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι οι καρέκλες τους. Γεγονός που δείχνει ότι χωρίς ντροπή προχωράνε σε ένα συνέδριο παράνομο για να εξασφαλίσουν προνόμια π.χ συνδικαλιστικές άδειες, αφού αυτό απέδειξαν όλο το προηγούμενο διάστημα με τη στάση τους» σημειώνει η «Αγωνιστική Συνεργασία».

Καλεί τους εργαζόμενους της περιοχής, τους αντιπροσώπους των Σωματείων στο Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας να μην ανεχθούν «αυτόν τον εκφυλισμό στις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος. Είναι ευθύνη κάθε τίμιου εργαζόμενου, κάθε τίμιου συνδικαλιστή που μπορεί να μην συμφωνεί σε όλα με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ να μην ανεχτεί αυτή την κατάσταση. Να μπει στη δράση, στην οργάνωση στα σωματεία για να πετάξουμε έξω από το ΕΚ Πτολεμαΐδας τη γραφειοκρατική σαπίλα που έχει στρογγυλοκαθίσει στο ΕΚ και το έχει μετατρέψει σε σπίτι των εργολάβων. Να μετατρέψουμε το ΕΚ Πτολεμαΐδας σε κάστρο υπεράσπισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός