Ανεβάζει στροφές με συντονισμό όλων των πληττόμενων σε κοινό πανελλαδικό αγώνα



Από την συναυλία στην Στροφυλιά Εύβοιας στις 2 Οκτώβρη 2021

Από την συναυλία στην Στροφυλιά Εύβοιας στις 2 Οκτώβρη 2021


«Τους έχουμε στριμώξει κι ανεβάζουμε στροφές!», τονίζει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Πυρόπληκτων Βόρειας Εύβοιας, επισημαίνοντας ότι, «όπως ανακοινώσαμε και στη μεγάλη Συναυλία-Συλλαλητήριο, στα μέσα Οκτώβρη συντονιζόμαστε όλοι οι πληττόμενοι σε κοινό πανελλαδικό αγώνα. Προγραμματίζουμε συνάντηση στην Αθήνα με τους πυρόπληκτους της Αττικής, της Ηλείας της υπόλοιπης χώρας, με τους πλημμυροπαθείς και τους σεισμόπληκτους. Με λίγα λόγια με όσους τσουρούφλισε, έπνιξε και γκρέμισε η πολιτική «προστασία» του δόγματος που λέει κόστος οι ανάγκες μας, όφελος τα κέρδη τους. Εκεί και θα προγραμματίσουμε από κοινού μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα αρχές Νοέμβρη».

Μέχρι τότε, υπογραμμίζει Συντονιστική Επιτροπής, «δεσμευόμαστε να οργώσουμε ξανά κάθε χωριό κάνοντας συνελεύσεις, ανοίγοντας τη συζήτηση, μεγαλώνοντας τις επιτροπές αγώνα και στήνοντας νέες, δυναμώνοντας τον αγροτοκτηνοτροφικό σύλλογο και το σωματείο ρετσινάδων-δασεργατών, προετοιμάζοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο τη μεγάλη μάχη που έχουμε μπροστά μας!»

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Πυρόπληκτων Β.Εύβοιας, «ευχαριστεί και δημόσια όλους όσους βοήθησαν ακούραστα, με κόπο και μεράκι για να μπορέσει να πραγματοποιηθεί η μεγάλη Συναυλία-Συλλαλητήριο Διεκδίκησης και Αλληλεγγύης στον κόμβο της Στροφυλιάς το Σάββατο στις 2 Οκτώβρη».

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα, αναφέρει, «όλους τους καταξιωμένους καλλιτέχνες που ήρθαν αφιλοκερδώς για να δηλώσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους, να παίξουν για μας τους πυρόπληκτους, να μας δώσουν κουράγιο, να μας σμίξουνε ξανά. Ευχαριστούμε τη Ρίτα Αντωνοπούλου, το Σπύρο Γραμμένο, την Πολυξένη Καράκογλου, τον Βαγγέλη Κορακάκη, τον Παντελή Κυραμαργιό, τον Νίκο Φάκαρο αλλά και εκείνους που λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων τελικά δεν κατάφεραν να έρθουν».

Πάνω από όλα, σημειώνει, «ευχαριστούμε τους χιλιάδες συγχωριανούς μας αλλά και όσους ήρθαν από πιο μακριά εργατικά σωματεία όπως το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Χαλκίδας και άλλων, για να φωνάξουμε μαζί με ένα στόμα μια φωνή: «Εμείς θα τα καταφέρουμε, θα συνεχίσουμε να ζούμε και να δουλεύουμε στον τόπο μας!»»

Δώσαμε, προσθέτει, «με τον καλύτερο τρόπο συνέχεια στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στις 21 Αυγούστου στο ίδιο σημείο και Κυβέρνηση-Περιφέρεια-Δήμοι άκουσαν θέλοντας και μη και πάλι τις διεκδικήσεις μας».

Φυσικά, επισημαίνει, «για άλλη μια φορά τα μεγάλα κανάλια αποφάσισαν να θάψουν το γεγονός, σε αντίθεση με ορισμένες άλλες συναυλίες και δράσης. Το ίδιο και κάποια τοπικά μέσα που δεν είδαν τίποτα αξιόλογο και πέρασαν στα ψιλά τη μεγάλη μας κινητοποίηση. Νομίζουν ότι έτσι θα μας λυγίσουν».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός