Μέρα δράσης για τη μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων



Ενάντια στις απολύσεις, την ανακύκλωση της ανεργίας και την επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων διαδηλώνουν σήμερα – πανελλαδική μέρα δράσης για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων – οι εργαζόμενοι στις δημόσιες μονάδες Υγείας και Πρόνοιας, στο πλαίσιο της στάσης εργασίας (11 π.μ. – 3 μ.μ.).

Υπενθυμίζεται ότι είναι χιλιάδες συμβασιούχοι εργαζόμενοι (επικουρικοί, μέσω ΟΑΕΔ και ΕΟΔΥ, με ΣΟΧ) καλύπτουν κρίσιμες ανάγκες στις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας, εργάζονται με κουτσουρεμένα δικαιώματα, είναι καθημερινά αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της απόλυσης και της αντικατάστασης τους από άλλους συμβασιούχους, ή και, όπως σχεδιάζει η σημερινή κυβέρνηση, την επιστροφή των εργολαβικών εταιρειών.

Τα Σωματεία Εργαζομένων στα νοσοκομεία Θριάσιο, Δρομοκαϊτειο, Κρατικό Νίκαιας και Μεταξά συντονίζουν τη δράση τους και προχωρούν την ίδια μέρα σε συγκέντρωση στις 12 μ., στη συμβολή των οδών Θηβών και Μπελογιάννη και πορεία στα γραφεία της 2ης ΥΠΕ. Στην κινητοποίηση καλούν ακόμα τα Σωματεία Εργαζομένων ΨΝΑ – Δαφνί, Αττικόν, και Τζάνειο.

Στο κοινό τους κάλεσμα τα σωματεία εργαζομένων στα 4 νοσοκομεία σημειώνουν πως «οι συνάδελφοι αυτοί έχουν αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία και τυχόν απόλυση τους – εκτός από το πρόβλημα επιβίωσης που θα δημιουργήσει στους ίδιους και τις οικογένειες τους – θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των μονάδων υγείας και πρόνοιας, ιδιαίτερα στη σημερινή κρίσιμη περίοδο. Αντιμετωπίζουν συχνά τον εμπαιγμό των κυβερνήσεων, που από τη μια «αναγνωρίζουν το ρόλο τους» και δίνουν, σε ορισμένες περιπτώσεις – κάτω από την πίεση κινητοποιήσεων και το φόβο «ξαφνικής κατάρρευσης» των ήδη υποστελεχωμένων μονάδων – παράταση στις συμβάσεις τους αλλά αρνούνται πεισματικά το δίκαιο αίτημα μας για μονιμοποίηση τους».

«Γνωρίζουμε ότι η επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων αποτελούν υλοποίηση της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για χτύπημα της μόνιμης εργασίας και σε συνδυασμό με την διαιώνιση των ελλείψεων προσωπικού, εντάσσονται στο σχεδιασμό για λειτουργία των δημόσιων μονάδων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, με όσο το δυνατό λιγότερο και φθηνότερο προσωπικό» αναφέρουν μεταξύ άλλων επισημαίνοντας ότι στην κατεύθυνση αυτή, «η κυβέρνηση της ΝΔ αξιοποιεί τις αναστολές εργασίας για να «αντικαταστήσουν» μόνιμους εργαζόμενους με 3μηνίτες και να επιταχύνουν τις προαποφασισμένες ιδιωτικοποιήσεις».

Το Σωματείο Εργαζομένων Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) καλεί σε συγκέντρωση στο σαλόνι του νοσοκομείου στις 2 μ.μ. (Διαβάστε εδώ)

Στη Χαλκίδα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί στην πύλη του Νοσοκομείου, στις 9 π.μ., από τον Σύλλογο Εργαζομένων.

Στα Τρίκαλα, η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Γ. Νοσοκομείου και ΚΥ Τρικάλων καλεί σε συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην Είσοδο του ΤΕΠ του Νοσοκομείου.

Στην Αμαλιάδα, το Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας και σειρά εργατικών σωματείων και άλλων φορέων, θα προχωρήσουν σε συλλαλητήριο στις 6.30 το απόγευμα της Τρίτης 5 Οκτώβρη, στην πλατεία Αγίου Αθανασίου.

Στην Κέρκυρα, τα υγειονομικά σωματεία προχωρούν σε κινητοποίηση στις 10 το πρωί έξω από την πύλη του νοσοκομείου. Την στήριξή του στην κινητοποίηση εκφράζει το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός