ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΛΑΡΚΟ: Με απεργία και συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 13 Νοέμβρη συνεχίζουν τον αγώνα τους



Φωτό αρχείου

Φωτό αρχείου


Με 24ωρη απεργία και συλλαλητήριο στην Αθήνα, στις 13 Νοέμβρη, συνεχίζουν τις πολύμορφες κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, παραμένοντας ανυποχώρητοι στον αγώνα που δίνουν εδώ και 20 μήνες ενάντια στους εγκληματικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

Μια απόφαση που έλαβε σε συνεδρίασή της η Συντονιστική των Σωματείων Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, όπου παράλληλα αποφασίστηκε η συμμετοχή στη μεγάλη σύσκεψη που πραγματοποιείται σήμερα Τρίτη στην Αθήνα, στο γήπεδο Σπόρτιγκ.

Παρά τις προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση να διασπάσει την ενότητά τους, να κάμψει την αγωνιστική τους διάθεση και να τους οδηγήσει να αποδεχθούν τους διαλυτικούς της σχεδιασμούς και τις απολύσεις τους, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ αντέχουν 20 μήνες τώρα και παλεύουν ανυποχώρητα για τη διασφάλιση της ενιαίας λειτουργίας της επιχείρησης, όλων των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους.

Όλο το προηγούμενο διάστημα που μεσολάβησε από τη μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης και διεκδίκησης στο τέλος Ιούλη και μέχρι σήμερα, η κυβέρνηση, αξιοποιώντας τους μηχανισμούς της μέσα και έξω από το εργοστάσιο, επιχείρησε, είτε μέσα από εκβιαστικά διλήμματα είτε με την τρομοκρατία σε βάρος των εργαζομένων, να αποσπάσει τη συναίνεσή τους και να αποδεχθούν τις απολύσεις τους. Εξάλλου, το να φύγει από τη μέση το «βαρίδι» των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους είναι βασική απαίτηση των μονοπωλιακών ομίλων, που μέσα από τους διαγωνισμούς εκποίησης που προωθεί η κυβέρνηση, θέλουν να βάλουν στο χέρι τον πλούτο της ΛΑΡΚΟ.

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, τόσο στο εργοστάσιο της Λάρυμνας όσο και στις υπόλοιπες εγκαταστάσεις της επιχείρησης, μέσα από τις συλλογικές τους αποφάσεις, δηλώνουν ανυποχώρητοι στον δίκαιο αγώνα και τα αιτήματά τους και προετοιμάζονται για έναν νέο κύκλο αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός