ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ: Παναττική στάση εργασίας την Παρασκευή και συγκέντρωση στο ΣτΕ



Σε παναττική στάση εργασίας (8 π.μ. – 11 π.μ.) και συγκέντρωση στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου εκδικάζεται η αγωγή κατά των αναστολών εργασίας, προχωρούν την Παρασκευή οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

Οι εργαζόμενοι απαιτούν την ανάκληση των αναστολών εργασίας, τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, επικουρικών, εργολαβικών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, επισημαίνοντας την ανάγκη για άμεση ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας με έκτακτη χρηματοδότηση, επείγουσες προσλήψεις προσωπικού.

Υπενθυμίζεται ότι μαζί με τους χιλιάδες εργαζόμενους που έχουν τεθεί σε αναστολή, συνεχίζεται η εργασιακή ομηρία χιλιάδων συμβασιούχων που καλύπτουν κρίσιμες ανάγκες των νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας και εξακολουθούν να κινδυνεύουν με απόλυση τους επόμενους μήνες. Ενώ ο αριθμός των μόνιμων εργαζομένων στην Υγεία μειώθηκε κατά 538 εργαζόμενους στη διάρκεια της επιδημίας (από 77.532 τον Μάρτη 2020 σε 76.954 τον Ιούλη 2021).

Επόμενος αγωνιστικός σταθμός είναι την Τετάρτη 13 Οκτώβρη, με συγκέντρωση στο Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής για τη στελέχωση και πλήρη επαναλειτουργία του. Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της τελευταίας κινητοποίησης, ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ ενημέρωσε για την πρόθεση διασύνδεσης του Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής με το «Αττικόν» και τη λειτουργία ως step-down νοσοκομείου (όπου θα μεταφέρονται για να νοσηλευτούν ασθενείς, που η νοσηλεία τους χρονίζει στο «Αττικόν»).

Παράλληλα οι υγειονομικοί προετοιμάζουν τη μεγάλη πανυγειονομική απεργία στις 21 Οκτώβρη.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός