Οι καπιταλιστές στηρίζουν την κυβέρνηση για να υπογράψει συμφωνία



καπιταλισμοςΤη στήριξή τους στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να υπογράψει συμφωνία, αλλά και για να εφαρμόσει τις «μεταρρυθμίσεις», δηλώνουν με επιστολή τους  προς τον πρωθυπουργό, οι φορείς των βιομηχάνων και των επιχειρηματιών. «Είμαστε και θα είμαστε δίπλα σας» στην προσπάθεια για «περισσότερη Ευρώπη» και για παραμονή στο ευρώ, δηλώνουν με την επιστολή τους οι πρόεδροι του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας, του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, και του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος.

Μεταξύ άλλων αναφέρουν προς τον Αλέξη Τσίπρα «σας μεταφέρουμε την έντονη ανησυχία μας για την πορεία των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους μας, και το ενδεχόμενο αδιέξοδο σε αυτές», και πως «το μείζον όμως είναι να μη θυσιαστεί η σπουδαία εθνική κατάκτηση της συμμετοχής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη».

Δηλώνουν ότι στηρίζουν τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, καθώς αναφέρουν πως «η ελληνική επιχειρηματική κοινότητα στηρίζει τις διαρθρωτικές αλλαγές», και σαν πρώτη μεταρρύθμιση βάζουν το ασφαλιστικό, επισημαίνοντας ότι στηρίζουν την «προσπάθεια για την εξυγίανση του ασφαλιστικού συστήματος» που θα πλήξει τους εργαζόμενους.

Αντίθετα για τους κεφαλαιοκράτες διεκδικούν να επιβαρύνονται φορολογικά στο όνομα της ανάπτυξης. Αναφέρουν χαρακτηριστικά πως η ανάπτυξη «είναι δε σχεδόν ανέφικτη, όταν προτείνονται περισσότερες και μεγαλύτερες φορολογικές επιβαρύνσεις, όταν το κόστος άντλησης κεφαλαίων και ρευστότητας είναι μη ανταγωνιστικό και η πρόσβαση στις αγορές αδύνατη».

Τέλος στέλνουν μήνυμα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα πως στηρίζουν την κυβέρνηση, αναφέροντας: «Είμαστε βέβαιοι ότι προσωπικά θα κάνετε τα αδύνατα δυνατά -σύμφωνα με τις προεκλογικές αλλά και μετεκλογικές σας δεσμεύσεις- για να αποφύγει η χώρα τη ρήξη με τους εταίρους και την έξοδο από την Ευρωζώνη. Η ώρα της ευθύνης έχει φτάσει. Η Ελλάδα της εργασίας, της δημιουργίας και της εξωστρέφειας, θέλει περισσότερη Ευρώπη για να προχωρήσει μπροστά. Σε αυτήν την προσπάθεια, είμαστε και θα είμαστε δίπλα σας». 

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός