Εκβιασμοί και τρομοκρατία από την εργοδοσία σε «ΝΙΣΣΑΝ Θεοχαράκης» και Icap » Καταγγελία του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων



id-ypallhloi-2Στην τρομοκράτηση των εργαζομένων καταφεύγουν οι εργοδότες αξιοποιώντας το κλίμα που υπάρχει με ευθύνη της κυβέρνησης μετά το κλείσιμο των τραπεζών.

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων καταγγέλλει την εργοδοσία σε «ΝΙΣΣΑΝ Θεοχαράκης» και Icap» για τις αντεργατικές μεθοδεύσεις τους.

Στη «ΝΙΣΣΑΝ Θεοχαράκης» καλούν τους εργαζόμενους να πάρουν υποχρεωτικά άδειες ή να πάρουν άδειες άνευ αποδοχών. Απειλούν τους εργαζόμενους ότι αν δεν δεχτούν την εκ περιτροπής εργασία, δηλαδή μισοί εργαζόμενοι να δουλεύουν τη μια εβδομάδα και άλλοι μισοί την επόμενη, η αποθήκη θα κλείσει. Δίνουν γραμμή τι να ψηφίσουν οι εργαζόμενοι βάσει των δικών τους συμφερόντων, της εξασφάλισης της δικιάς τους κερδοφορίας. Απειλούν τους εργαζόμενους ότι θα χάσουν τη δουλειά τους εάν δεν δεχτούν να δουλεύουν με 4ωρη εργασία από 8ωρη που δούλευαν.

Στη μεν Icap » η εργοδοσία, αμέσως μετά την προκήρυξη του δημοψηφίσματος και το κλείσιμο των τραπεζών, κάλεσε τους εργαζόμενους να πάρουν υποχρεωτικά άδειες «γιατί δεν υπάρχει δουλειά» και για τις διακοπές να πάρουν άδειες άνευ αποδοχών. Να πάρουν κανονική άδεια αντί για εκλογική, ενώ τους τρομοκρατεί για να ψηφίσουν με βάση τα συμφέροντα της εργοδοσίας και εμμέσως τους απειλεί ότι μπορεί να μην έχουν δουλειά από τη Δευτέρα 6 Ιούλη.

Στην «Icap» το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων από την πρώτη στιγμή έκανε παρέμβαση τόσο στη διοίκηση της εταιρείας όσο και στο υπουργείο Εργασίας και στο ΣΕΠΕ όπου κατήγγειλε επίσημα το γεγονός. Η εργοδοσία δεν έδωσε σαφή απάντηση και σε πρώτη φάση, ύστερα από την παρέμβαση, είπε ότι θα δοθούν κανονικές εκλογικές άδειες. Καλεί σε σύσκεψη την Τετάρτη 1 Ιούλη στις 7 μ.μ. στα γραφεία του Σωματείου.

Απευθυνόμενο στους εργαζόμενους το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων τονίζει:

«Μην τους επιτρέπεις να σε εκβιάζουν, να σε τρομοκρατούν, να σε φοβίζουν, να εντείνουν ακόμα περισσότερο την εκμετάλλευσή σου, να κλέβουν τον ιδρώτα σου.

Πρόταξε τις δικές σου ανάγκες, τα δικά σου αιτήματα. Για ό,τι συμβαίνει στο χώρο εργασίας σου αμέσως έλα σε επαφή με το κλαδικό σου σωματείο.

Δυναμώνουμε το σωματείο μας, οργανώνουμε την πάλη μας σε κάθε χώρο δουλειάς.

Δεν παραιτούμαστε από τα δικαιώματά μας».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός