Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας: Καταγγέλλει την εργοδοσία της ΒΕΜΕΚΕΠ που τρομοκρατεί τους εργαζόμενους



syndikato-metallou-magnhsiasΤην προσπάθεια της εργοδοσίας στο εργοστάσιο της ΒΕΜΕΚΕΠ ΑΒΕΕ να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, αξιοποιώντας το κλίμα φόβου που διαμορφώνεται με ευθύνη της κυβέρνησης μετά το κλείσιμο των τραπεζών, για να εντείνει την επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων, καταγγέλλει το

Το Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους να μη φοβηθούν, να μην υποκύψουν, να μη δεχτούν την απλήρωτη δουλειά, τις άδειες άνευ αποδοχών ή τις «αναγκαστικές» άδειες.

Τους καλεί να γυρίσουν την πλάτη στους εργοδοτικούς συνδικαλιστές, που τους καλούν κάθε φορά με εκβιαστικά διλήμματα και μέσω εκφοβισμού να διαλέξουν το μικρότερο κακό αντί του αγώνα και της διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους και να απαντήσουν οργανωμένα μέσα από τις γραμμές του Συνδικάτου, μαζικά και μαχητικά, στη νέα αυτή επίθεση της εργοδοσίας που εξελίσσεται και σε άλλους κλάδους και χώρους δουλειάς πανελλαδικά.

Στην ανακοίνωσή του το Συνδικάτο τονίζει επίσης: «Με ταξική, αγωνιστική απάντηση, να μην πληρώσουμε εμείς και τα παιδιά μας τα σπασμένα των διαπραγματεύσεων που συνεχίζονται μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ!».

Τέλος, απαιτεί να διασφαλιστεί η πληρωμή στην ολότητά τους των μισθών των εργαζομένων καθώς και η καταβολή του επιδόματος αδείας και καμία υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών για τους εργαζόμενους με πρόσχημα το κλείσιμο των τραπεζών.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός