ΕΛΣΤΑΤ: Στο 25,6% η ανεργία τον Απρίλη



oaedΈνας στους τέσσερις οικονομικά ενεργούς κατοίκους της Ελλάδας ήταν άνεργος τον Απρίλη του 2015, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), η ανεργία ανήλθε στο 25,6%, μειωμένη κατά 1,4% σε σύγκριση με τον Απρίλη του 2014 (27%) και κατά 0,5% σε σύγκριση με τον Μάρτη του 2015 (25,8%).

Οι απασχολούμενοι υπολογίζονται σε 3.543.651 άτομα, οι άνεργοι σε 1.216.870, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός σε 3.334.628 άτομα.

Στους άντρες η ανεργία υπολογίζεται σε 22,2%, ενώ στις γυναίκες φτάνει το 29,8%. Όσον αφορά τις ηλικιακές ομάδες, σε 53,2% υπολογίζεται η ανεργία στους νέους 15 – 24 ετών, ενώ φτάνει το 32,9% στις ηλικίες 25 – 34 ετών. Ποσοστό ανεργίας 26,4%, μεγαλύτερο από τον μέσο πανελλαδικό όρο καταγράφεται σε Αττική, Ήπειρο – Δυτική Μακεδονία και Θεσσαλία – Στερεά Ελλάδα, ενώ στη Μακεδονία -Θράκη το ποσοστό ανεργίας είναι 25,8%.

Το ΠΑΜΕ διεκδικεί για τους άνεργους:

  • Χορήγηση του επιδόματος ανεργίας σε όλους τους εγγεγραμμένους ανέργους.
  • Καμία μείωση ακόμα και αυτών των πενιχρών επιδομάτων. Άμεση καταβολή στην ολότητά τους.
  • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Καμία πληρωμή ή συμμετοχή των ανέργων σε υγειονομικές, φαρμακευτικές και προνοιακές παροχές.
  • Καμία πληρωμή σε τιμολόγια των πρώην ΔΕΚΟ. Απαγόρευση διακοπής νερού – ρεύματος – τηλεφώνου. Διαγραφή χρεών για λογαριασμούς – καταναλωτικά δάνεια όλων των ανέργων.
  • Επέκταση της δωρεάν μετακίνησης για όλους τους ανέργους σε όλα τα ΜΜΜ, σε όλες τις πόλεις, χωρίς χρονικούς όρους και προϋποθέσεις.
  • Χορήγηση του επιδόματος ανεργίας σε μικρούς επαγγελματίες και έμπορους, σε αυτοαπασχολούμενους που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός