Συνταξιούχοι προς υπ. Οικονομικών: «Παρίες της ζωής δεν θα γίνουμε»



syntaxioyxoi-deko-1Την άμεση καταβολή όλων των συντάξεων στην ολότητά τους απαιτούν οι συνταξιούχοι πρώην ΔΕΚΟ και Τραπεζών, με επιστολή τους στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ολόκληρη η επιστολή του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ και Τραπεζών έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ,

Όπως γνωρίζετε, οι μνημονιακές πολιτικές που εφήρμοσαν από το 2010 και εντεύθεν όλες οι κυβερνήσεις της χώρας, τις οποίες και η δική σας κυβέρνηση συνεχίζει να υλοποιεί, έχουν εξανεμίσει μισθούς και συντάξεις οδηγώντας εργαζόμενους και συνταξιούχους σε φτωχοποίηση και σε κοινωνικό αποκλεισμό.

Στην ίδια, ακριβώς, αντεργατική, αντιλαϊκή ρότα συνεχίζει και η δική σας κυβέρνηση προτείνοντας στους θεσμούς και άλλα νέα μέτρα εναντίον των ήδη καθημαγμένων συνταξιούχων και λοιπών λαϊκών στρωμάτων, έτοιμη να υπογράψει ένα καινούργιο μνημόνιο, λαιμητόμο κάθε συνταξιουχικού και εργατικού δικαιώματος, χάριν της νέας χρηματοδότησης των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Με στόχο την τρομοκράτηση και τον πλήρη ευτελισμό συνταξιούχων και εργαζομένων για να περάσει, όσο ανώδυνα γίνεται για την κυβέρνησή σας, αυτή η αντεργατική σας πολιτική, πραγματική λαίλαπα για τις συντάξεις που θα τις καταντήσετε φιλοδωρήματα, εφαρμόσατε και το capital control, στέλνοντάς μας ανήμπορους, ασθενείς, υπερήλικες κλπ. στις ουρές των ΑΤΜ, χωρίς να σας προβληματίζει ούτε κατ’ ελάχιστον αν έχουμε ανάγκη φαρμάκων, ιατρικών επισκέψεων, αν συντηρούμε παιδιά και εγγόνια που αυτές οι αντιλαϊκές πολιτικές τα έστειλαν στην ανεργία και στον κοινωνικό αποκλεισμό.

Κύριε Υπουργέ,

Τη ζωή μας την καταντήσατε κόλαση. Απαιτούμε την άμεση καταβολή των συντάξεών μας στην ολότητά τους κάθε μήνα, αρχής γενομένης από σήμερα. Χρήματα έχετε, φτάνει να σταματήσετε τις επιχορηγήσεις, τις πληρωμές στους δανειστές κλπ.

Σας δηλώνουμε ότι παρίες της ζωής δεν θα γίνουμε. Δεν θα σας επιτρέψουμε να μας οδηγήσετε για αναζήτηση τροφής στους κάδους των απορριμμάτων, να πεθαίνουμε στους δρόμους ανήμποροι.

Θα αντιπαλέψουμε κάθε πολιτική που μας οδηγεί στην εξαθλίωση και στην αυτοκτονία. Δουλέψαμε τριάντα πέντε (35), χρόνια, πληρώσαμε όλες τις ασφαλιστικές μας εισφορές και λοιπές υποχρεώσεις μας προς το κράτος, δεν κλέψαμε, δεν φοροδιαφύγαμε, δεν βγάλαμε λεφτά έξω από τη χώρα, δεν χρηματοδοτηθήκαμε, ούτε επιδοτηθήκαμε από το κράτος, απεναντίας καταληστεύθηκαν από το κράτος με διάφορους τρόπους οι ασφαλιστικές μας εισφορές, χάριν των βιομηχάνων και εφοπλιστών και μιας ανάπτυξης, αποκλειστικά και μόνο, των κερδών τους».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός