«Έφυγε» η χαράκτρια Άρια Κομιανού



«Έφυγε» από τη ζωή, σε ηλικία 77 χρόνων, η χαράκτρια Άρια Κομιανού, μία σημαντική εικαστική παρουσία, που με τόλμη, αφοσίωση, γνώση και συνέπεια υπηρέτησε για περισσότερα από πενήντα χρόνια τη μεγάλη της αγάπη, τη χαρακτική.

Η Άρια Κομιανού γεννήθηκε το 1938 στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με δίπλωμα Χαρακτικής, με επαίνους σε Ξυλογραφία, Λιθογραφία, Χαλκογραφία. Επίσης, είχε δίπλωμα Θεωρητικών και Ιστορικών Σπουδών καθώς και Τέχνης Βιβλίου και Τυπογραφίας της ΑΣΚΤ.

Είχε στο ενεργητικό της είκοσι τρεις (23) ατομικές εκθέσεις, εκ των οποίων δύο στη Γερμανία, μία στη Νότια Αφρική και μία στη Βοσνία. Από το 1962 είχε λάβει μέρος σε πάρα πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και σε 130 διεθνείς εκθέσεις του εξωτερικού.

Διακρίθηκε και βραβεύθηκε επανειλημμένως σε διεθνείς παρουσιάσεις. Χαρακτικά της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές, σε πινακοθήκες και μουσεία της Ελλάδας, καθώς και σε μουσεία άλλων χωρών.

Ήταν ενεργό μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας, του Συλλόγου Αποφοίτων της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Χαρακτών Ελλάδας, μέλος της ομάδας ART ADDICTION της Σουηδίας, μέλος του Συλλόγου Ελληνίδων Καλλιτεχνών και της ομάδας Χαρακτών Kiwa – Κyoto στην Ιαπωνία. Υπήρξε ενεργό μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας και κατά καιρούς αιρετό μέλος της Επιτροπής Κατάταξης και Κρίσεων του ΕΕΤΕ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους της. Η κηδεία της έγινε σήμερα Δευτέρα 3 Αυγούστου το απόγευμα, στον Άγιο Παντελεήμονα Νέου Κόσμου, στην Αθήνα και η ταφή της θα γίνει την Τρίτη 4 Αυγούστου στο νεκροταφείο Σταυρού Κέρκυρας.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός