ΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΖΙΕΛΟΝΑ ΓΚΟΥΡΑ



Με τέτοια φόρα, σιγά μη σταματούσε στη Ζιέλονα Γκούρα! Ο Ολυμπιακός επικράτησε 91-80, έκανε το 10/10 στην Α’ φάση για πρώτη φορά στην ιστορία του και περιμένει να μάθει αντιπάλους στο Top16.

Σε… τυπική διαδικασία μετέτρεψε την αναμέτρηση του με την Ζιέλονα Γκούρα στην Πολωνία ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν χωρίς να ζοριστούν των αδιάφορων γηπεδούχων (είχαν ήδη αποκλειστεί από το Top 16) με 91-80 στην τελευταία αγωνιστική του Γ’ ομίλου της Eurolegue και έκαναν το απόλυτο στην πρώτη φάση για πρώτη φορά στην ιστορία τους.


 

 

 

 

 

 

 

Παράλληλα όμως διεύρυναν το αήττητο σερί τους σε επίσημες διοργανώσεις φτάνοντας τις 23 νίκες, ενώ ανέβασαν και ψυχολογία ενόψει του ντέρμπι της Δευτέρας με τον Παναθηναϊκό για τα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Πλέον το ενδιαφέρον των Πρωταθλητών Ευρώπης στρέφεται στα… άλλα ματς από τα οποία θα προκύψουν οι αντίπαλοι τους στον Ε’ όμιλο του Top 16 στον οποίο εκείνοι έχουν πάρει θέση εδώ και πολύ καιρό, ως πρώτοι στο γκρουπ τους.

Δεν αγωνίστηκαν οι τιμωρημένοι Μπέγκιτς και Πρίντεζης, αλλά και ο τραυματίας Λο. «Ανάσες» έδωσε στον Βασίλη Σπανούλη ο Γιώργος Μπαρτζώκας ενόψει τους ματς με τους «αιώνιους» στο ΟΑΚΑ.

Κορυφαίοι ο Περπέρογλου με 23 πόντους (5/6 τρίποντα) και ο Λοτζέσκι με 18 (4/6 τρίποντα).

Τα δεκάλεπτα: 18-22, 34-43, 62-72, 80-91.

Ζιέλονα Γκούρα (Ούβαλιν): Σελ 6, Γουόκερ, Τσάνας 4, Χρίτσανιουκ 10, Εγένγκα 6, Ντραγκίτσεβιτς 14, Κούτσαρεκ, Μπράκινς 2, Κόζαρεκ 12 (1), Σρόκα 4 (1), Ζαμοίσκι 22 (6).

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 2, Ντάνστον 12, Σπανούλης 17 (1), Περπέρογλου 23 (5), Παπαπέτρου 3 (1), Σλούκας 2, Σίμονς 8, Αγραβάνης, Μάντζαρης 2, Κατσίβελης 4 (1), Λοτζέσκι 18 (4).

Διαιτητές: Σαχίν (Ιταλία), Ματιόλι (Ιταλία), Πέτεκ (Σλοβενία).

 

 

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός