Απεργία την Πέμπτη στον όμιλο «Σαράντη» ενάντια στις απολύσειςΣε 24ωρη απεργία προχωρούν την Πέμπτη 3 Σεπτέμβρη οι εργαζόμενοι στην εταιρεία καλλυντικών «Σαράντης ΑΒΕΕ», μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Φαρμάκου και του Συνδικάτου Φαρμάκου Καλλυντικών Εύβοιας – Βοιωτίας και περιοχής Αυλώνα.

Απαιτούν να σταματήσουν οι απολύσεις και να παρθούν πίσω όσες έχουν γίνει μέχρι τώρα.

Όπως σημειώνει το Συνδικάτο:

«Η μεγαλοεργοδοσία της εταιρείας αμέσως μόλις άνοιξε μετά από τις ολιγοήμερες καλοκαιρινές διακοπές, πέταξε στο δρόμο της ανεργίας άλλον ένα συνάδελφό μας -από τον εργολάβο- και περίπου 15 (σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε ως σήμερα) από τα γραφεία, προσθέτοντάς τους σε αυτούς τους συναδέλφους που αντί για καλοκαιρινή άδεια πήραν το χαρτί της απόλυσης στο τέλος του Ιούλη.

Ο συνάδελφος από τον εργολάβο, μάλιστα, απολύθηκε επειδή συμμετείχε και «παρακινούσε» κι άλλους στην απεργία που έγινε ενάντια στις απολύσεις, στις 6 Αυγούστου!

Η μεγαλοεργοδοσία, λοιπόν, τρομοκρατεί τους εργαζόμενους, προκειμένου να σκύψουν το κεφάλι, να συμμορφωθούν «προς τας υποδείξεις» και να αποδεχτούν τα αντεργατικά της σχέδια, για να μειώσει κι άλλο το «κόστος», αξιοποιώντας, προφανώς, άλλες πιο φτηνές και ευέλικτες μορφές εργασίας.

Γι’ αυτούς είμαστε αναλώσιμοι, ένα «εμπόρευμα» που τους παράγει κέρδη. Ένας είναι ο δικός τους «θεός», το κέρδος. Γι’ αυτό μας θέλουν όλο και πιο φτηνούς, όλο και πιο υποταγμένους. Γι’ αυτό και οι κυβερνήσεις, η ΕΕ, ως συνεπή πολιτικά επιτελεία της μεγαλοεργοδοσίας, των μεγαλοεπιχειρηματιών, νομοθετούν αδιάκοπα για να περικόπτουν δικαιώματα από τους εργαζόμενους και να δίνουν περισσότερα προνόμια στους κεφαλαιοκράτες. Αυτό είναι το περιεχόμενο και της νέας αντεργατικής λαίλαπας, που συνεχίζει την προηγούμενη, με παραπέρα χτύπημα στους μισθούς, τις συλλογικές συμβάσεις, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, με σχέδια για την πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων.

Θα πάρουν, όμως, απάντηση. Συσπείρωση στο Συνδικάτο και οργάνωση της πάλης.

Προχωράμε σε 24ωρη απεργία στον Όμιλο, την Πέμπτη 3 Σεπτέμβρη, με προοπτική κλιμάκωσης. Όλοι μαζί απαιτούμε από την εργοδοσία να πάρει πίσω τις απολύσεις, υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στη δουλειά και την ικανοποίηση των αναγκών μας.

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Έχουμε τη δύναμη, γιατί όλα τα δημιουργούμε με τη δική μας δουλειά και σε εμάς ανήκουν».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός