Στο πλευρό των γιατρών των Κέντρων Υγείας Μαγνησίας, σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ



Π.Α.ΜΕ ΛΟΓΟΑντιπροσωπεία σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ συναντήθηκαν χθες Τρίτη με τον πρόεδρο του ΔΣ των Νοσοκομειακών Γιατρών Νίκο Χαυτούρα, με αφορμή την επίσχεση εργασίας των γιατρών των Κέντρων Υγείας (ΚΥ).

Από τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, εκφράστηκε η ολόπλευρη στήριξη στον αγώνα των γιατρών των Κέντρων Υγείας για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους, αλλά και να πληρώνονται κάθε φορά στην ώρα τους. Ιδιαίτερη αναφορά και συζήτηση έγινε για τις αιτίες, που προκαλούν όλα τα παραπάνω προβλήματα, που δεν είναι άλλες από την παράδοση της Υγείας στο κεφάλαιο και τη συνειδητή απαξίωση, από τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις του δημόσιου συστήματος Υγείας που είχαν κατακτήσει με τους αγώνες τους όλα τα προηγούμενα χρόνια οι εργαζόμενοι.

Για τρίτη εβδομάδα σε επίσχεση εργασίας

Οι γιατροί βρίσκονται για 3η βδομάδα σε επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας δεδουλευμένα 6 έως 8 μηνών από εφημερίες που εργάστηκαν. Η συμμετοχή ξεπερνά το 90% παρότι από τη διοίκηση της 5ης ΥΠΕ ασκούνται πιέσεις και απειλές, ότι θα χάσουν τη δουλειά τους και ότι θα έχουν συνέπειες στην εξέλιξή τους.

Σοβαρά ερωτηματικά υπάρχουν για το ότι οι γιατροί των Κ.Υ. της 5ης ΥΠΕ είναι μοναδική περίπτωση πανελλαδικά που παραμένουν απλήρωτοι για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, όπως κατήγγειλαν οι ίδιοι.

Για άλλη μια φορά, αναδείχτηκε η υποστελέχωση των Κέντρων Υγείας με αποτέλεσμα οι γιατροί να γίνονται μπαλάκι από ΚΥ σε ΚΥ μαζί βέβαια με όλα τα άλλα προβλήματα των ελλείψεων κύρια σε υλικά, ακόμη και τα στοιχειώδη.

Με αφορμή τη συνάντηση, αναδείχτηκαν επίσης τα σοβαρά προβλήματα του Νοσοκομείου Βόλου όπως: Απλήρωτες εφημερίες, ελλείψεις σε διάφορα υλικά και κυρίως σε γιατρούς που θα οξυνθούν όταν στο τέλος του χρόνου θα φύγουν οι 20 επικουρικοί γιατροί.

Άμεση κάλυψη όλων των κενών και ελλείψεων

Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, ανέδειξαν την ανάγκη κοινού αγώνα των νοσοκομειακών γιατρών, του νοσηλευτικού προσωπικού και των εργαζομένων στην Υγεία με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, τις λαϊκές οικογένειες στην πόλη και στα χωριά. Ταυτόχρονα, τονίστηκε η ανάγκη να διεκδικηθεί η άμεση κάλυψη όλων των κενών και ελλείψεων στο Νοσοκομείο Βόλου, το ΠΕΔΥ και τα ΚΥ. Άμεσα μέτρα για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανέργων, χωρίς καμία προϋπόθεση στις ίδιες δομές με όλους τους εργαζομένους. Να καταργηθεί κάθε πληρωμή για ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις, φάρμακα, θεραπείες, υγειονομικό υλικό και τεχνικά βοηθήματα. Πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό. Μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Σε αυτή την κατεύθυνση, το ΠΑΜΕ και τα ταξικά Συνδικάτα, οι Λαϊκές Επιτροπές μαζί με κάθε μαζικού φορέα του λαϊκού κινήματος, τονίζουν ότι θα πάρουν κι άλλες πρωτοβουλίες, συνεχίζοντας και κλιμακώνοντας την προσπάθεια για τη διεκδίκηση των παραπάνω αιτημάτων.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός