Σε κινητοποιήσεις προχωρούν σήμερα οι καθαρίστριες των δημόσιων σχολείων



497366Σε νέα παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας προχωρούν σήμερα, στις 11 π μ ., οι καθαρίστριες των δημόσιων σχολείων.

Κινητοποιήσεις θα γίνουν και σε άλλες πόλεις, με πρωτοβουλία των σωματείων που συσπειρώνονται στην Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή: Στη Θεσσαλονίκη, στις 11 π.μ., στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης. Στην Πάτρα, στις 11 π.μ., στην Περιφέρεια. Στη Λάρισα και το Βόλο, στις 11 π.μ., στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις.

Μια μέρα πριν την επίσημη έναρξη της σχολικής χρονιάς, οι συμβάσεις έργου για τις περίπου 8.500 καθαρίστριες σε όλη τη χώρα δεν έχουν ανανεωθεί, ενώ το υπουργείο επικαλείται εμπόδια που έχουν να κάνουν με την απαγόρευση σύναψης συμβάσεων κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Το πρόβλημα, όμως, δεν περιορίζεται στην καθυστέρηση στην υπογραφή των συμβάσεων, καθώς μια σειρά δήμοι έχουν κάνει σαφείς τις προθέσεις τους να μην ανανεώσουν τις συμβάσεις των εργαζομένων αλλά να συνάψουν νέες, επιλέγοντας να ανακυκλώσουν την ανεργία, ανακατανέμοντας τις θέσεις εργασίας στην καθαριότητα των σχολείων και το μεροκάματο πείνας που αυτές εξασφαλίζουν.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός