Από σήμερα οι ηλεκτρονικές εγγραφές σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ



afitheatro-1Ξεκίνησαν σήμερα οι ηλεκτρονικές προεγγραφές σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ για το ακαδημαϊκό έτος 2015 -2016 και θα διαρκέσουν έως την Πέμπτη 17 Σεπτέμβρη, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας .

Το σύστημα της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής εγγραφής των φοιτητών στα τμήματα και της αποστολής των δικαιολογητικών εγγραφής, χωρίς να απαιτείται η παρουσία τους, γίνεται φέτος για πρώτη φορά.

Αναλυτικά, μέσα στο διάστημα 10-22 Σεπτεμβρίου, η διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων περιλαμβάνει πλέον τα εξής στάδια:

1. Στο διάστημα 10-17 Σεπτέμβρη 2015, οι επιτυχόντες, μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr, οφείλουν να επισκεφθούν την ειδική εφαρμογή προεγγραφής, να συμπληρώσουν και υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση προεγγραφής τους. Για την είσοδό τους στην εφαρμογή θα καταχωρούν τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων και τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας password ) που χρησιμοποίησαν στο μηχανογραφικό δελτίο. Αν χρειαστεί, οι σχολικές μονάδες θα υποστηρίξουν τους επιτυχόντες για την επαναδημιουργία password, σε περίπτωση που δεν τον θυμούνται.

2. Στη συνέχεια, και ως 22 Σεπτεμβρίου 2015 (ταχυδρομική σφραγίδα), οι προεγγραφέντες επιτυχόντες οφείλουν να αποστείλουν στη γραμματεία του τμήματος που πέτυχαν με ταχυμεταφορά (courier) ή αυτοπροσώπως τη συγκεκριμένη αίτηση προεγγραφής και τα υπόλοιπα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Τα δικαιολογητικά αναφέρονται αναλυτικά και στην ηλεκτρονική εφαρμογή και στη σχετική εγκύκλιο, που μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να βρουν στην ιστοσελίδα του υπουργείου. Οι ταχυδρομικές διευθύνσεις και τα τηλέφωνα όλων των τμημάτων θα έχουν αναρτηθεί στην ηλεκτρονική εφαρμογή προεγγραφής.

3. Τέλος, η γραμματεία του τμήματος ή σχολής, για την ολοκλήρωση της εγγραφής, ελέγχει και αντιπαραβάλλει τα δικαιολογητικά που απέστειλαν οι εισαγόμενοι με τον ονομαστικό πίνακα επιτυχόντων και με τον πίνακα των εισαγομένων που υπέβαλαν ηλεκτρονική αίτηση, που θα έχουν αποσταλεί ηλεκτρονικά από το ΥΠΟΠΑΙΘ. Για την ολοκλήρωση της εγγραφής και για εξαιρετικές περιπτώσεις, η γραμματεία δύναται αιτιολογημένα να ζητήσει επιπλέον δικαιολογητικά από τους εισαγομένους.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός