ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ: Επιστρέφει για άσκηση στη ΝΑΤΟική βάση του θανάτου



ΝΑΤΟΣτον τόπο όπου πριν από εννιά μήνες δύο Ελληνες πιλότοι και άλλα εννιά άτομα σκοτώθηκαν, εκτελώντας πρόγραμμα εκπαίδευσης του ΝΑΤΟ, επιστρέφουν ιπτάμενοι και τεχνικοί της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, σηματοδοτώντας έτσι ότι και η παρούσα, υπηρεσιακή κυβέρνηση υπηρετεί πιστά τα προτάγματα της ντόπιας αστικής τάξης για γεωστρατηγική της αναβάθμιση , μέσω και της λεγόμενης στρατιωτικής διπλωματίας, της βαθύτερης εμπλοκής των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ευρωατλαντικού άξονα.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΑ, από Δευτέρα 14 Σεπτέμβρη έως Παρασκευή 9 Οκτώβρη, η 330 Μοίρα της 111 Πτέρυγας Μάχης πρόκειται να συμμετάσχει στην 3η Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος για το 2015 του Tactical Leadership Programme (TLP), που διεξάγεται στην αεροπορική βάση Los Llanos, στο Αλμπαθέτε της Ισπανίας. Για το σκοπό αυτό, θα μετασταθμεύσουν από την αεροπορική βάση της Νέας Αγχιάλου 4 αεροσκάφη «F-16» Block30 και ανάλογο προσωπικό.

Η εν λόγω άσκηση στο Αλμπαθέτε εντάσσεται στις αλλεπάλληλες ΝΑΤΟικές ασκήσεις και συνεκπαιδεύσεις υψηλής επικινδυνότητας, εντός και εκτός συνόρων, στις οποίες συμμετέχουν οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις, για τα συμφέροντα των ελληνικών και ευρωατλαντικών μονοπωλίων.

Αλλωστε, το TLP λειτουργεί ως πολυεθνικό στρατηγείο με στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό από δέκα κράτη του ΝΑΤΟ (Βέλγιο, Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, ΗΠΑ, Ολλανδία, Βρετανία, Ιταλία, Ισπανία) που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Βασικός στόχος του είναι, με τέτοια σχολεία «τελειοποίησης πιλότων», «να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα» των δυνάμεων των δέκα ΝΑΤΟικών κρατών για τη στήριξη βασικά των σχεδίων της ΝΑΤΟικής στρατιωτικής ηγεσίας, του Ανώτατου Συμμαχικού Διοικητή Ευρώπης του ΝΑΤΟ (SACEUR) και του Ανώτατου Συμμαχικού Διοικητή Μετασχηματισμού της λυκοσυμμαχίας (SACT).

Θυμίζουμε ότι ακριβώς στη βάση Los Llanos είχαν μετασταθμεύσει στις 19 Γενάρη τέσσερα αεροσκάφη και 41 άτομα προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας (7 πιλότοι και 34 τεχνικοί), πάλι από την 111 Πτέρυγα Μάχης και την αεροπορική βάση Νέας Αγχιάλου, προκειμένου να συμμετάσχουν στην 1η Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος για το 2015 του TLP.

Λίγες μέρες αργότερα, στις 26 Γενάρη, δύο Ελληνες πιλότοι και άλλα εννιά άτομα σκοτώθηκαν, ενώ άλλα είκοσι τραυματίστηκαν, καθώς διθέσιο μαχητικό «F16» της Πολεμικής Αεροπορίας παρουσίασε απώλεια ώσης, δεν πήρε ύψος, έγειρε δεξιά και έπεσε πάνω σε άλλα, σταθμευμένα αεροσκάφη, προκαλώντας κόλαση φωτιάς και σπέρνοντας το θάνατο.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός