Ανακοίνωση του «Αγωνιστικού Μετώπου» για το πόρισμα του εργοδοτικού εγκλήματος στα ΕΛΠΕ



elpe-atyxhma«Επιβεβαιώνεται η αρχική μας εκτίμηση ότι «σκορπάνε» τις ευθύνες, προσπαθώντας να απαλλάξουν τη διοίκηση απ’ αυτές». Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η συνδικαλιστική παράταξη «Αγωνιστικό Μέτωπο Εργαζομένων» στα ΕΛΠΕ, με αφορμή την ανακοίνωση της εργοδοσίας, την Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη, για «την ολοκλήρωση της εσωτερικής τεχνικής διερεύνησης του εργοδοτικού εγκλήματος της 8ης Μάη και την οριστικοποίηση του πορίσματος». Υπενθυμίζεται ότι στις 8 Μάη 2015 ξέσπασε πυρκαγιά στα διυλιστήρια των ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο που στοίχισε τη ζωή τεσσάρων εργατών.

Όπως τονίζει το «Αγωνιστικό Μέτωπο», η εργοδοσία, στην πρόσφατη ανακοίνωσή της, «υπονοεί ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν την αίσθηση της τήρησης μέτρων ασφαλείας, ότι δεν τα γνωρίζουν. Αντίθετα, εμείς θεωρούμε ότι η εξασφάλιση των μέτρων ασφαλείας, ο έλεγχος και η τήρησή τους είναι κύρια ευθύνη της εταιρείας (…). Η εταιρεία εμφανίζεται να αγνοεί την εντατικοποίηση της εργασίας (…) Όλα αυτά, όπως έχουμε ξανατονίσει, έχουν να κάνουν με την εξυπηρέτηση της κερδοφορίας της εταιρείας…».

Επίσης, η εργοδοσία «παραβλέπει επιδεικτικά τις επιπτώσεις στην ασφάλεια από τη δική της απόφαση για πετσόκομμα του οργανογράμματος την τελευταία 5ετία, τη μείωση του προσωπικού σε όλα τα τμήματα… Επιπλέον, η εργοδοσία ανακοινώνει ότι «τέθηκαν στη διάθεση της εταιρείας πέντε εργαζόμενοι (…)». Εμείς λέμε ότι η τακτική που ακολουθεί η διοίκηση της εταιρείας φορτώνει ολοκληρωτικά την ευθύνη σε μερικούς άμεσα εμπλεκόμενους με το δυστύχημα, βγάζοντας λάδι την ίδια την διοίκηση της εταιρείας…».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός