ΔΑΣ ΟΤΑ Νίκαιας: Να μην απολυθούν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα



ΔΑΣ ΟΤΑΠαράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του Δήμου Νίκαιας – Ρέντη πραγματοποίησε την Πέμπτη 17 Σεπτέμβρη η ΔΑΣ ΟΤΑ Νίκαιας, αντιδρώντας στην απόλυση των 8μηνιτών εργαζομένων στην καθαριότητα.

Η διοίκηση του δήμου, μέσω του γενικού γραμματέα, επέμεινε στην απόλυση των εργαζομένων, με τη δικαιολογία ότι δεν έχει χρήματα να καλύψει τη μισθοδοσία τους. Οι εργαζόμενοι, με την παρουσία των ταξικών δυνάμεων στο πλευρό τους, ξεκαθάρισαν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους για παράταση σε πρώτη φάση των συμβάσεών τους.

Παράλληλα, η ΔΑΣ ΟΤΑ Νίκαιας καταγγέλλει την πλειοψηφία του Συλλόγου του Δήμου Νίκαιας, η οποία πρότεινε στους εργαζόμενους να διεκδικήσουν δικαστικά την παραμονή στην εργασία τους αντί να αγωνιστούν γι’ αυτήν.

Σε ανακοίνωσή της απευθυνόμενη προς τους εργαζόμενους σημειώνει:

«Στη δική σας περίπτωση υπάρχει νομοθετική πρόβλεψη για επέκταση των συμβάσεών σας μέχρι το τέλος του χρόνου (άρθρο 49 του Νόμου 4325/15). Το συγκεκριμένο άρθρο αφορούσε αρχικά τα ιδιωτικά συνεργεία καθαρισμού, αλλά οι ταξικές παρεμβάσεις οδήγησαν στην εγκύκλιο ΔΙΠΑΑΔ/Φ.2.9/41/οικ/16433, που επέκτεινε το καθεστώς σε όλους τους εργαζόμενους στην καθαριότητα.

Ενώ, λοιπόν, η ηγεσία του Συλλόγου γνωρίζει όλα τα παραπάνω, σας καλεί να πάτε δικαστικά. Ενώ γνωρίζει ότι αρκεί απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για να γίνει η παράταση των συμβάσεων, δεν επιλέγει συνειδητά για άλλη μια φορά να έρθει σε ρήξη με τη Δημοτική Αρχή , να διεκδικήσει δυναμικά το δίκιο των εργατών. Κάνει ότι δεν γνωρίζει πως σε σειρά δήμων έχουν ήδη ανανεωθεί οι συμβάσεις. Όχι σαν “δώρο”, αλλά σαν αποτέλεσμα συντονισμένου αγώνα».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός