ΟΑΕΔ Παράσταση διαμαρτυρίας από τους 5μηνίτες στους δήμους



Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τρίτης 29 Σεπτέμβρη οι 5μηνίτες εργαζόμενοι σε δήμους στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ στον Άλιμο, απαιτώντας την εφαρμογή των προβλέψεων της εργατικής νομοθεσίας στο σύνολό της και σε αυτούς. Στην κινητοποίηση κάλεσαν το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και οι Επιτροπές Αγώνα 5μηνιτών στους δήμους, ενώ αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τη διοικήτρια του ΟΑΕΔ θέτοντας το πλαίσιο αιτημάτων τους, όπως για παράδειγμα να ισχύει και για αυτούς κανονικά το δικαίωμα χορήγησης κανονικής άδειας, γονεϊκής άδειας ή αναρρωτικής άδειας και να παύσει το καθεστώς που ισχύει σήμερα που αν λάβουν τέτοιου είδους άδεια επιμηκύνεται η παραμονή τους στο πρόγραμμα ανάλογα τις ημέρες που έκαναν χρήση τέτοιων κατηγοριών άδειας χωρίς να αμείβονται για την κάθε ημέρα της απουσίας τους.

Κάτω από την ανυποχώρητη στάση τους και τις αλλεπάλληλες αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις, η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, και μετά από επικοινωνία που είχε με την γγ του υπουργείου Εργασίας, δεσμεύτηκε ότι άμεσα θα υπάρξει εγκύκλιος του υπουργείου, η οποία θα γίνει και σχετική οδηγία στα κατά τόπους υποκαταστήματα του ΟΑΕΔ και των δήμων, μέσω της οποίας θα γίνεται συγκεκριμένη αναφορά στα παρουσιολόγια των δήμων η δικαιολόγηση της απουσίας του εργαζόμενου στα 5μηνα και να σταματήσει ο διαχωρισμός των εργαζομένων.

Να σημειωθεί ότι ήδη τα ταξικά σωματεία στους ΟΤΑ σε μια σειρά δήμους έχουν επιβάλει την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας στο σύνολό της και για τους εργαζόμενους στα 5μηνα.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός