Εργατικό Κέντρο Άρτας : Ανάκληση απολύσεων από το έργο Αποκατάσταση, συντήρηση και ανάδειξη του Μεσαιωνικού Κάστρου Άρτας



ΓΡΑΝΑΖΙ ΠΑΜΕ ΛΟΓΟΤην ανάκληση των 6 απολύσεων από το έργο «Αποκατάσταση, συντήρηση και ανάδειξη του Μεσαιωνικού Κάστρου Άρτας» πέτυχαν μετά από τις συνεχόμενες και χωρίς ταλαντεύσεις δυναμικές παρεμβάσεις και με ταξική αλληλεγγύη και έμπρακτη στήριξη από εργατικά σωματεία, φορείς, την Ομοσπονδίας Οικοδόμων, Εργατικά Κέντρα. Παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις που κορυφώθηκαν μετην κατάληψη των γραφείων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας  την Τετάρτη 18/11/2015.

Με τη θετική αυτή εξέλιξη κατέρρευσαν τα ψεύτικα επιχειρήματα περί “μη ύπαρξης κονδυλίων στο έργο” ή ότι “δεν υπάρχει δουλειά (φυσικό αντικείμενο)”, ξεπεράστηκαν τα προσχήματα που συνεχώς και μέχρι την τελευταία ώρα επικαλούνταν η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας και δεν πέρασαν τα διάφορα παιχνίδια που στηνόταν πάνω στις πλάτες των απολυμένων.

Ταυτόχρονα αναδείχτηκαν οι σοβαρές ευθύνες της πλειοψηφίας του Σωματείου Εργαζομένων στην Αρχαιολογία που παρά την απόφαση για 4ωρη στάση εργασίας που κήρυξε μετά από πιέσεις της ΔΑΣ ουσιαστικά δεν την στήριξε, έλαμψε με την απουσία της από τις κινητοποιήσεις και συνεχώς αναμασούσε τα επιχειρήματα της υπηρεσίας καλλιεργώντας αυταπάτες και τον εφησυχασμό στους εργαζόμενους.

Η πείρα δείχνει ότι είναι μονόδρομος ο δρόμος του αγώνα, της σύγκρουσης και της ρήξης με την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-κεφαλαίου που στόχο έχει την επέκταση της ιδιωτικοποίησης του πολιτισμού με κάθε μέσο και την θυσία των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός