Λιβαδειά: «Οι γειτονιές του κόσμου» από τη θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ την Κυριακή 22 Νοέμβρη



pame-leivadiaΤο έργο «Οι γειτονιές του κόσμου» του Γιάννη Ρίτσου παρουσιάζει η θεατρική ομάδα Λιβαδειάς του ΠΑΜΕ, την Κυριακή 22 Νοέμβρη, στις 6.30 το απόγευμα, στο «cine Φίλιππος».

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος Γυναικών Επαρχίας Λιβαδειάς (μέλος της ΟΓΕ), το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς, οι Συνεργαζόμενοι Σύλλογοι Συνταξιούχων Λιβαδειάς, η Γραμματεία Λιβαδειάς του ΠΑΜΕ και η Γραμματεία Λιβαδειάς της ΠΑΣΕΒΕ.

Αναφορικά με την παράσταση οι διοργανωτές σημειώνουν:

«Τα ίδια τα γεγονότα πάνω στη σκηνή, στις «Γειτονιές του κόσμου» του Γιάννη Ρίτσου, τα συγκλονιστικά γεγονότα της Αντίστασης και του Εμφυλίου, ιδωμένα μέσα από τον κόσμο της καθημερινότητας του μέσου Άγνωστου Αγωνιστή, δεν είναι παρά η αφορμή για να αναδείξουμε τις ταξικές σχέσεις που κρύβονταν και κρύβονται πίσω από όλα αυτά, τότε, ίδιες και απαράλλαχτες με αυτές που βιώνουμε σήμερα και, φυσικά, πάνω απ’ όλα, την ανάγκη για τη ριζική ανατροπή τους. Η τέχνη του Γιάννη Ρίτσου αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα τέχνης που εμπνέεται από τα υψηλότερα ιδανικά, εκείνα της πάλης για μια κοινωνία απαλλαγμένη από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Η ποίησή του ενσαρκώνει τους ανεκπλήρωτους ακόμη πόθους του λαού για δίκιο κι ευτυχία. Το μεγαλείο της ποίησης του Ρίτσου δεν οφείλεται μόνο στην ευφυΐα, στη διορατικότητα και το ταλέντο του, αλλά κυρίως στους δεσμούς αίματος που τον ενώνουν με την εποχή και το φορέα της κοινωνικής αλλαγής, την εργατική τάξη και τους όπου Γης αδικημένους. «Οι γειτονιές του κόσμου» γράφτηκαν την περίοδο 1949-1951, όταν ο ποιητής ήταν κι αυτός εξόριστος στη Μακρόνησο και στον Αϊ – Στράτη».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός