ΠΑΙΔΩΝ «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»: Συγκέντρωση στην αυλή του νοσοκομείου από τη Λαϊκή Επιτροπή Ζωγράφου και το ΠΑΜΕ Υγείας – Πρόνοιας Αττικής



Συγκέντρωση στην αυλή του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» σήμερα στις 11 το πρωί πραγματοποιούν και καλούν η Λαϊκή Επιτροπή Ζωγράφου και το ΠΑΜΕ Υγείας – Πρόνοιας Αττικής.

 Διεκδικούν:

– Να λειτουργήσει τώρα η Μονάδα Λοιμώξεων «Μακκά». Να ανοίξει η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας που παραμένει κλειστή.

– Να σταματήσει η απαράδεκτη κατάσταση με τα εγκαταλελειμμένα παιδιά.

– Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

– Όχι στην οικονομική αφαίμαξη των ασθενών. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους.

– Πλήρης, επαρκής, αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό χρηματοδότηση της Υγείας.

– Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Στην ανακοίνωση – κάλεσμα οι διοργανωτές σημειώνουν:

«Αγαπητέ γονιέ, συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Όπως θα έχεις διαπιστώσει στο Παίδων «Αγία Σοφία» υπάρχουν πολύ σοβαρά προβλήματα. Οι συνθήκες εργασίας για εμάς τους εργαζόμενους είναι απάνθρωπες και μας έχουν φέρει σε απόγνωση! Το προσωπικό είναι ελάχιστο τόσο στις κλινικές και τις μονάδες, όσο και στις υπόλοιπες υπηρεσίες που είναι απαραίτητες για την ασφαλή λειτουργία του νοσοκομείου (φαρμακείο, αιμοδοσία, εργαστήρια, διοικητικές και τεχνική υπηρεσία κ.ά.). Οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και η αυξημένη προσέλευση των παιδιών έχουν οδηγήσει σε επαγγελματική εξουθένωση την πλειοψηφία των εργαζομένων, που αγωνιούν για την ολοένα και μεγαλύτερη υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας και την ασφάλεια των μικρών ασθενών.

Δεν πάει άλλο!

Να μπει τέλος σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση εδώ και τώρα!

Οι ελάχιστες παιδιατρικές κλινικές στα νοσοκομεία της επαρχίας υπολειτουργούν και οδηγούνται στο κλείσιμο κάτω από το βάρος της υποχρηματοδότησης και της έλλειψης προσωπικού. Γονείς φέρνουν τα παιδιά τους από όλη την Ελλάδα ακόμα και για απλές ασθένειες.Έχουμε καταγγελίες από σωματεία νοσοκομείων της επαρχίας ότι πεθαίνουν παιδιά που θα μπορούσαν να ζήσουν, αν έβρισκαν έγκαιρα έναν παιδίατρο στο νοσοκομείο!

Την ίδια στιγμή, με ευθύνη της κυβέρνησης και της διοίκησης του νοσοκομείου μας, δεν λειτουργεί η Μονάδα Λοιμώξεων «Μακκά» που στεγάζεται σε ξεχωριστό κτίριο και διαθέτει υποδομές (π.χ. θάλαμο αρνητικής πίεσης) για τη νοσηλεία παιδιών με λοιμώδη νοσήματα. Το αποτέλεσμα είναι νεογνά και παιδιά με λοιμώδη νοσήματα, όπως Aids, μηνιγγίτιδες, ελονοσία, κοκκύτης κ.ά. να νοσηλεύονται στις παιδιατρικές κλινικές με ό,τι κινδύνους περικλείει αυτό τόσο για τα ίδια όσο και για τα υπόλοιπα παιδιά.

Σε πολλά δωμάτια ασθενών υπάρχουν κοινόχρηστες τουαλέτες και μπάνιο. Συνεπώς η νοσηλεία τους παύει να είναι ασφαλής, όταν στις παιδιατρικές κλινικές νοσηλεύονται ευάλωτες ομάδες παιδιών, όπως με κυστική ίνωση και άλλα χρόνια νοσήματα, παιδιά με πρωτοδιάγνωστο καρκίνο ακόμη και νεογνά (από 40 ημερών). Κυβέρνηση και διοίκηση βάζουν σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών που νοσηλεύονται, αλλά και την υγεία όλων των εργαζομένων στο νοσοκομείο.

Ταυτόχρονα, συνεχίζεται η απαράδεκτη κατάσταση με τη «φιλοξενία» εγκαταλελειμμένων, αλλά υγιών παιδιών για μήνες στα παιδιατρικά νοσοκομεία, ενώ θα έπρεπε να είναι σε δημόσιες δομές πρόνοιας του κράτους. Είναι πραγματικά βάρβαρο και σκληρό γι’ αυτά τα παιδιά να έχουν το νοσοκομείο για σπίτι, να βλέπουν τα παιδιά που έχουν γονείς να φεύγουν κι αυτά να παραμένουν στα χέρια των νοσηλευτών και των γιατρών που τρέχουν από παιδί σε παιδί, χωρίς σταματημό, μα κι όσα δίνουν δεν είναι ποτέ αρκετά!

Η έλλειψη προσωπικού έχει οδηγήσει σε μεγάλη αναμονή για εξετάσεις στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, στα χειρουργεία και τελευταία παρατηρείται το φαινόμενο μαζικών ακυρώσεων χειρουργείων, λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων! Τα χειρουργεία αναβάλλονται και οι γονείς με τους μικρούς ασθενείς βρίσκονται και πάλι στην αναμονή! Ασφαλισμένοι και ανασφάλιστοι πληρώνουν για εξετάσεις, θεραπείες κλπ. Γονείς παίρνουν τα παιδιά τους και φεύγουν από το νοσοκομείο, χωρίς να πάρουν τη θεραπευτική αγωγή, γιατί δεν έχουν να πληρώσουν!! Είναι έγκλημα!

Τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα της πολιτικής συρρίκνωσης και υποβάθμισης όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, που πιστά συνεχίζει και η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Αποτέλεσμα της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θεωρεί την υγεία του λαού «κόστος», εμπόδιο για την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των μονοπωλίων.

Θυσιάζουν την υγεία μας, την υγεία των παιδιών μας, τα δικαιώματα των υγειονομικών για να μπουκώσουν με περισσότερα κέρδη τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Προειδοποιούμε ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει! Στο 3 μνημόνιο διατηρείται η κρατική υποχρηματοδότηση για την Υγεία. Ακόμη και αυτό το πενιχρό ποσό, τα 1,4 δισ., θα μειώνεται κι άλλο με την εφαρμογή του αυτόματου κόφτη» δημόσιων δαπανών αν ξεφεύγουν οι δημοσιονομικοί στόχοι. Την ίδια ώρα δίνουν 14 δισ. ευρώ στις τράπεζες, πακέτα δισ. ευρώ και νέα προνόμια, νέες φοροαπαλλαγές σε μεγαλοεπιχειρηματίες! Μας αναγκάζουν να δουλεύουμε μέχρι τα 67 ενώ υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι υγειονομικοί.

Εργαζόμενε, άνεργε, αυταπασχολούμενε, αγρότη, ζητάμε τη δική σου συμβολή στον αγώνα για να μπορέσουμε να προσφέρουμε στα παιδιά όλα όσα αξίζουν, όλα όσα έχει κατακτήσει η Επιστήμη και η Τεχνολογία. Εμείς οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο θέλουμε εδώ και τώρα να μπορούμε και να είμαστε σε θέση να παρέχουμε υψηλού επιπέδου εντελώς δωρεάν υπηρεσίες Υγείας. Δεν θα ανεχθούμε να «φεύγουν» δισεκατομμύρια ευρώ, χρήματα που βγάζει με θυσίες ο ελληνικός λαός και να πηγαίνουν σε τράπεζες, σε «υγιείς» επενδυτές, όταν σ’ εμάς και τα παιδιά μας κόβουν με το μαχαίρι το δικαίωμα στην Υγεία, το δικαίωμά μας σε αξιοπρεπή ζωή».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός