Σύσκεψη του Ενωτικού Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ανθήλης – Λαμίας



Κοινή σύσκεψη διοργανώνουν την Τετάρτη 31 Δεκέμβρη στις 6.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Λαμίας από τα ΔΣ των Αγροτικών Συλλόγων Ανθήλης – Λαμίας, Μακρακώμης, Στυλίδας -Εχιναίων και Πελασγίας, ώστε να οργανώνουν την κοινή τους δράση, προετοιμάζοντας και κλιμακώνοντας παραπέρα τον αγώνα σε επίπεδο νομού και συντονισμένοι με την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων να ετοιμάσουν τη μαζική απάντησή τους στον πόλεμο που έχουν κηρύξει κυβέρνηση και κουαρτέτο (πρώην τρόικα).

Σε ανακοίνωσή του ο Ενωτικός Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανθήλης – Λαμίας μεταξύ άλλων καταγγέλλει τις φιέστες που διοργανώνονται στο νομό προκειμένου να ζητιανέψουν την κατανόηση από φορείς της περιφέρειας και βουλευτές, τα κόμματα των οποίων έχουν επιβάλει τα μνημόνια.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Τη στιγμή που όλους εμάς τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους μας οδηγούν χρόνια τώρα στην καταστροφή και τις οικογένειές μας σε πλήρη αδυναμία να ανταποκριθούν και στις πιο απλές ανάγκες τους, την ίδια ακριβώς στιγμή οι εκπρόσωποι του Παμφθιωτικού οργάνωσαν χθες μια ακόμα φιέστα προκειμένου να ζητιανέψουν την «κατανόηση», από φορείς της περιφέρειας και βουλευτές που τα κόμματα που εκπροσωπούν έχουν ψηφίσει και δεν έχουν καταργήσει τους νόμους που μας επιβλήθηκαν μέσω των μνημονίων και μας εξαθλιώνουν. Στόχος της φιέστας να μας δημιουργήσουν απογοήτευση, ψεύτικες ελπίδες και στάση αναμονής.

Εξέφρασαν απλώς την αγανάκτησή τους, όταν τα χαράτσια, όπως στο ΟΣΔΕ, στις γεωτρήσεις, στην πιστοποίηση ψεκαστικών, ο ΕΝΦΙΑ, τα δάνεια που έχουμε πάρει για να καλύψουμε βασικές ανάγκες παραγωγής ή διαβίωσης οδηγούνται στα «κοράκια», η εκτίναξη του ΦΠΑ στο 23% σε αγροεφόδια και είδη πρώτης ανάγκης, η κατάργηση της επιστροφής φόρου πετρελαίου, το πανάκριβο ρεύμα, η φορολογία από το πρώτο ευρώ με συντελεστές ξεκληρίσματος έχουμε δεν έχουμε σοδεύσει, οι συντάξεις χαρτζιλίκι, ο τριπλασιασμός των εισφορών στον ΟΓΑ, η σύνταξη στα 67, δημιουργούν συνθήκες επιβίωσης αφόρητες για μας και τις οικογένειές μας.

Συνδιοργανωτής της φιέστας η Περ. Στερεάς Ελλάδας που υλοποιεί τις καταστροφικές επιλογές των κυβερνήσεων και της ΕΕ και δεν διεκδικεί ούτε ευρώ προκειμένου να προχωρήσει σε βασικά έργα υποδομής (αρδευτικά, αντιπλημμυρικά…) που θα έλυναν χρόνια προβλήματά μας.

Μαζί προσπάθησαν να μας πείσουν ότι η ΕΕ που συνδιαμόρφωσε τα μνημόνια, καρατόμησε τις ενισχύσεις μέσω της ΚΑΠ, που πέταξε χιλιάδες μικροκτηνοτρόφους εκτός εξισωτικών αποζημιώσεων, που ζητάει να επιστρέψουμε τις αποζημιώσεις που κατακτήσαμε το 2009, που με τις επιλογές της έχουν πεταχτεί εκτός γεωργίας 1 εκατομμύριο από εμάς από την εποχή που ενταχθήκαμε στην ΕΟΚ, είναι το «μάννα εξ ουρανού» για την αγροτιά με τα διάφορα προγράμματά της. Ποιους αγρότες «νοιάζονται» τελικά; Εμάς τους μικρομεσαίους που θέλουμε 99 ευρώ για να βάλουμε στην άκρη 100 ώστε να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα;

Όχι, γι’ αυτό και το μόνο που ζήτησαν με αοριστίες είναι μέτρα για να γίνουνε πιο ανταγωνιστικοί απέναντι στους υπόλοιπους Ευρωπαίους μεγαλοαγρότες και επιχειρηματίες και την προστασία τους από τις εισαγωγές. Εμείς οι μικρομεσαίοι αγρότες δεν είμαστε ούτε έμποροι ούτε εξαγωγείς.

Το εμπάργκο που επέβαλαν ΕΕ και κυβέρνηση στη Ρωσία, ποιους κατέστρεψε, τους μεγαλοαγρότες ή τους μικροπαραγωγούς. Εμάς τη σοδειά μας την κατασπαράζουν οι έμποροι, οι βιομήχανοι, τα εκκοκκιστήρια, οι γαλακτοβιομηχανίες, οι αλυσίδες SUPER MARKET, οι φαρμακοβιομηχανίες, οι βιομηχανίες λιπασμάτων, σπόρων, η Τρ. Πειραιώς, με αποτέλεσμα να ντρεπόμαστε να αντικρίσουμε τις οικογένειές μας. Η ΕΕ ήταν που μας προέτρεπε να ενταχθούμε στη βιοκαλλιέργεια, στα προγράμματα απονιτρορύπανσης, νέων αγροτών και μας έχει απλήρωτους. Η ΕΕ ήταν που έταξε τεράστια κέρδη, εάν καλλιεργούσαμε ρόδια, στέβια και διάφορα άλλα Super Foods, αλλά μας απέκρυψε ποιος θα τα εισπράξει.

Εμείς οι μικρομεσαίοι αγρότες που δημιουργήσαμε τον Ενωτικό Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο Ανθήλης – Λαμίας δεν είμαστε και δεν νιώθουμε επιχειρηματίες, δεν συμμετέχουμε σε τέτοιες φιέστες, γυρνάμε την πλάτη σε αυτούς, τις αυταπάτες τους και στις συνδιαλλαγές πίσω από κλειστές πόρτες βουλευτικών και υπουργικών γραφείων. Αγωνιζόμαστε ενάντια σε ό,τι μας καταστρέφει. Οργανωνόμαστε και συντονιζόμαστε με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων ώστε να είμαστε έτοιμοι να βγούμε στα μπλόκα και τους δρόμους της διεκδίκησης μετά το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου. Γιατί έχουμε υποχρέωση και καθήκον σε εμάς και τα παιδιά μας να ανατρέψουμε ότι μας οδηγεί στην εξαθλίωση, την πείνα, και την ανεργία, με τελικό στόχο έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης προς όφελός μας».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός