Απλώνεται σε όλη τη χώρα η προετοιμασία για τα μπλόκα. Στις 15 Γενάρη βγαίνουν τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών και στους άλλους νομούς της Θεσσαλίας



ΤΡΑΚΤΕΡΜε τα τρακτέρ να έχουν ήδη βγει στις πλατείες χωριών της Καρδίτσας, εντείνονται οι προετοιμασίες για κλιμάκωση και πανελλαδικό συντονισμό των αγροτικών κινητοποιήσεων, ενάντια στην πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης, που ξεκληρίζει τη μικρομεσαία αγροτιά. Στις 15 Γενάρη τα τρακτέρ θα βγουν και στους άλλους νομούς της Θεσσαλίας, ενώ με συσκέψεις και άλλες δράσεις η προετοιμασία της κινητοποίησης απλώνεται σε όλη τη χώρα.

 Οπως αποφασίστηκε στην τελευταία σύσκεψη της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων, στο δεύτερο δεκαήμερο του Γενάρη θα στηθούν μπλόκα σε όλη τη χώρα. Χτες, σε σύσκεψη που οργάνωσε, στο ξενοδοχείο «Πανελλήνιον» στα Τρίκαλα, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων «Η Ανοιξη», αποφασίστηκε να βγουν τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών του νομού στις 15 Γενάρη, ενώ στο αμέσως επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν συσκέψεις προετοιμασίας στο Δήμο Πύλης, στο Κεφαλόβρυσο, στη Φαρκαδόνα και στο Μεγαλοχώρι.

Οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων των νομών της Θεσσαλίας θα συντονιστούν για να καθοριστούν ο χρόνος, ο τόπος και η μορφή της πανθεσσαλικής κινητοποίησης. Στο μεταξύ, συλλαλητήριο ενάντια στο ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς οργανώνει ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος – Ντρίνιας», την Πέμπτη 14 Γενάρη στις 11 το πρωί στα παλιά διόδια Σελινούντας.

Πρόγραμμα δράσης υλοποιεί και η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων, με τους εξής σταθμούς: Την επόμενη βδομάδα στις έδρες των δήμων οι Αγροτικοί Σύλλογοι θα κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας στους ανταποκριτές του ΟΓΑ για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Την Πέμπτη 14 Γενάρη στις 11 το πρωί θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΠΕΚΕΠΕ για τις περικοπές στις ενισχύσεις.

Τέλος, για την Τετάρτη 27 Γενάρη αποφασίστηκε παν-χανιώτικο αγροτικό συλλαλητήριο με στόχο την κλιμάκωση σε συνεννόηση με την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων.

Σύσκεψη στο πλαίσιο της προετοιμασίας των μπλόκων οργανώνει και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Εβρου σήμερα Σάββατο στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ορεστιάδας. Με το ίδιο θέμα, σύσκεψη διοργανώνει και ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας», τη Δευτέρα 11 Γενάρη, στις 7 μ.μ. στην αίθουσα της «Βέτλανς» στη Νάουσα. Θα παραβρεθεί ο Ρίζος Μαρούδας από την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Αγροτικών Μπλόκων, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας.

Ο Σύλλογος καλεί όλους τους αγρότες και τις αγρότισσες να συμμετάσχουν μαζικά στη σύσκεψη – συγκέντρωση, για να συζητήσουν και να συναποφασίσουν την παραπέρα οργάνωση του αγώνα. Επίσης καλεί όλους τους τοπικούς φορείς να στηρίξουν το δίκαιο αγώνα των αγροτών.

Χτες, η ΠΑΣΥ Πιερίας οργάνωσε παράσταση διαμαρτυρίας στην Εφορία Κατερίνης, ενάντια στα φορολογικά μέτρα σε βάρος των αγροτών. Τέλος, σήμερα Σάββατο, στις 11 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας θα πραγματοποιηθεί το 10ο Τακτικό Συνέδριο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ).

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός